Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цими вихідними ужгородці зможуть поцілити у Путіна

12 лютого 2015 р., 18:20

Такою буде одна з розваг на фестивалі "Ужгородська Палачінта"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, на якій організатори «Ужгородської Палачінти-2105» разом з волонтерами Руху підтримки закарпатських військових розказали про благодійну складову цьогорічного дійства.

 

Серед великої кількості різноманітних забав на цьогорічній «Палачінті» буде чимало й «армійських». Допоки одні плестимуть велетенську маскувальну сітку, інші зможуть навчитися збирати і розбирати автомат. Окрема увага буде приділена і закоханим. Вони зможуть пройти справжню шлюбну церемонію. А тим, хто свою любов тільки шукає, найвідоміші циганки світу Моргіта і Анжела зможуть її нагадати. Загалом свято буде дуже насиченим. Цікаво буде абсолютно всім, кожен матиме можливість взяти участь у розіграші цінних подарунків в безпрограшній лотереї та долучитися до великої кількості інших заходів.

Сергій Денисенко, співорганізатор фестивалю «Ужгородська Палачінта» підкреслив, що фестиваль проводиться вшосте. Захід за ці роки проходив і в парку, і на ковзанці, запинилися організатори локації у Боздоському парку. «Коли починали з Масляної, але придумали свою назву, дуже закарпатську – Палачінта («млинець» угорською). У всіх народів є подібні свята, під час яких проводять зиму та вітають боротьбу і народження нового життя (з приходом весни), - каже Сергій Денисенко. - Ми не беремо на себе відповідальність відроджувати якісь традиції, а хочемо створювати нові. Першою ідеєю – це було влаштувати веселе зимове свято проводів зими і щоб люди могли відпочити». «Ужгородська Палачінта», зауважують організатори, - не виключно кулінарний фестиваль, готується насичена програма. У цьому році перший день свята збігається з Днем Валентина, тому буде присвячений закоханим, а другий день - млинцям.

«Дехто вважає , що тепер -- не час для розваг. Наша думка така: кожне скасоване свято - це маленька перемога Путіна», - додав Сергій Денисенко. Багато із свят перетворюються на соціальні, благодійні проекти. Цього року Палачінту ми проводимо спільно з Рухом підтримки закарпатських військових, гроші зібрані на святі передамо на потреби військових».

Марія Вовк, волонтер Руху підтримки закарпатських військових зауважила, що крім військової агресії в України йде і психологічна війна. Тому свята не заважають, а допомагають у такій часи. «Всі підприємці, які беруть участь у фестивалі, зобов’язалися 5% від виручки передати для Руху підтримки військових. Буде лотерея, виставлено 8 дорогих лотів. Підприємці самостійно відгукнулися на заклик підтримати лотерею, - каже Марія Вовк. – Продаватимуться біжутерія та тематичні вироби до Дня Валентина. Один з конкурсів - це плетіння маскувальної сітки 3 на 6 метрів, до якого хочемо залучити учасників «від малого старого», щоб люди своїм теплом, добром позитивною енергією зарядили виріб».

За її словами, волонтери також будуть торгувати джемами під назвами «Ведмеджем», «Не впадь у леквар» і Ведмежа сила». Дівчата проведуть майстер клас по збору розбору автомата, охочі зможуть пограти у дартц з символічною назвою «Поціль у Путіна».
Передбачено також жартівливу шлюбну церемонія, шампанське, фотосесію та відповідну атмосферу.

Микола Анброх, співорганізатор свята розповів, що багато розваг готується для дітей. Проводитимуть також традиційний конкурс «Золота палачінтовка». Можна буде спробувати вилізти і на кількаметровий стовп, прикрашений чоботами із секонд-хенду. Загалом призів готується чимало.

Хоча на святі будуть не тільки млинці, всі без виключення підприємці готуватимуть палачінти. «Офіційно свято стартує о 13.00 в суботу, 14 лютого. О 18.00 15-го лютого планується спалення Мари та закриття свята. Погоду на вихідні організатори обіцяють теж хорошу.

Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp