Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Серед претендентів на посаду голови Антикорупційного бюро – колишній кандидат у Президенти і генерал міліції – кум Балоги

12 лютого 2015 р., 19:22

У списку охочих стати головним борцем із корупцією в країні щонайменше троє закарпатців

Поверхневий аналіз переліку кандидатів на посаду голови Антикорупційного бюро України, який здійснив «Час Закарпаття», показав, що серед охочих стати головним борцем із корупцією в Україні є і закарпатці. Їх щонайменше троє.

На жаль, сайт президента України опублікував лише прізвища й імена 161-го кандидата на цю посаду, не додавши їхніх біографічних даних. Тому не беремося стверджувати, що закарпатське коріння мають лиш знайдені нами персони. Можливо, в переліку є й інші наші земляки, які мають не типові для регіону прізвища. Однак знайдені нами люди – точно закарпатці.

Отож по-черзі, за алфавітом. Перший закарпатець – 28-річний Станіслав Батрин. Представник відомої в області родини правників, яка походить з села Кушниця, Іршавського району. 

Його батько, Батрин Віталій Васильович – відомий адвокат, представник адвокатури Закарпатської області у Вищій кваліфікаційній комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України (у минулому - начальник слідства міського відділу внутрішніх справ міста Ужгород). Мати, Батрина Тетяна Василівна – старший викладач, викладач - методист Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Станіслав вчився спочатку в Мукачеві, потім – в Ужгороді, де й закінчив із золотою медаллю лінгвістичну гімназію. Вищу освіту здобув у Харкові – в Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого. Після університету трохи попрацював на посаді слідчого міськвідділу внутрішніх справ в місті Ужгороді, але через 4 місяці звільнився за власним бажанням та вступив до аспірантури Інституту держави і права імені В. М. Корецького Національної академії наук України. Кандидат юридичних наук. Починаючи з 2012 року - науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України. Є практикуючим юристом та директором юридичної компанії Lions Litigate. Більше про Станіслава Батрина можна дізнатися, наприклад, на його особистому сайті або у Вікіпедії.

Наступний закарпатець, що претендує на посаду голови Антикорупційного бюро – 52-річний екс-кандидат у Президенти України і екс-нардеп від Хустського району Микола Грабар. 

Корінний хустянин, зараз Микола Федорович живе і працює в Києві. Він – голова Української спілки боротьби з мафією та корупцією; президент Всеукраїнського центру захисту прав людини; адвокат.

Краянам він відомий з того часу, як у 1994 році став нардепом по Хустському виборчому округу. У 1997–1998 Микола Грабар був членом правління партії «Реформи і порядок». А ще – кандидатом у Президенти України на виборах 2004 року. У 1-му турі отримав 19675 голосів (0.07%) і посів 12-е місце серед 24 претендентів. Микола Грабар тричі обирався депутатом Київської міської ради.

І нарешті третій закарпатець у списку – Віктор Чепак. Тут треба зауважити, що ми могли помилитися і мова йде не про колишнього головного міліціонера Закарпаття, кума Віктора Балоги генерала Чепака. Однак вірогідність цього – невисока. Судіть самі – на запит «Чепак Віктор Іванович» всезнаючий Google не видає інформації про жодну іншу людину, яка теоретично могла б претендувати на цю посаду (з відповідною освітою, досвідом), окрім нашого земляка.


Отож, найімовірніше, це саме уродженець Доробратова, що на Іршавщині, який свого часу очолював Мукачівський міськвідділ міліції, потім ВГІРФО УМВС, відтак був начальником інспекції з особового складу УМВС, заступником начальника УМВС України у Львівській області, і нарешті з 2007 року – начальником закарпатського УМВС. Щоправда, на цій посаді попрацював недовго, запам’ятавшись скандальним протистоянням з тодішнім Міністром МВС Юрієм Луценком (з яким «на ножах» у той час був і Віктор Балога). Після того, як Луценко все-таки звільнив Чепака, він працевлаштувався першим заступником начальника Управління Служби безпеки України у Львівській області. А через невеликий проміжок часу знову повернувся в міліцію – заступником Геннадія Москаля, який на той час керував міліцією Криму.

А ось знайти у відкритому доступі інформацію про те, чим займався Віктор Чепак останні кілька років – складно. Хіба що відзначимо, що після Майдану і Революції Гідності він очолив одну з «Самооборон» Закарпаття.

Час Закарпаття

земляк 14.02.2015 16:46 IP: 194.195.42.194
Какой генерал ? Театральный ? В чом генеральский уровень ? В многочисленных скандалах о разворовывании ? В перебрасывании по ведомствам. чтобы уйти от ответственности ? А львовские еще могут достать. Если провоцировать очередные скандалы и разборки тогда нужно назначать, кум все-таки

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp