Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яценюк дав "зелене світло" на реконструкцію дороги поблизу Берегова

31 березня 2014 р., 21:24

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Валерій Лунченко.

Голова облдержадміністрації розповів про реалізацію проекту з будівництва та реконструкції доріг, що реалізовуватиметься спільно з угорською стороною:

- У ході кількаденного робочого візиту до Києва я провів низку зустрічей. Насамперед мав важливу зустріч із Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, де йшлося про те, щоб максимально використати можливості залучення коштів у Закарпатський регіон. 

Минулого тижня було проведено низку зустрічей із представниками дипломатичних відомств сусідніх країн. Ми опрацювали і відібрали ті проекти, які сьогодні готові до реалізації та потребують підтримки Кабінету міністрів України. Одним із таких питань є проект будівництва та реконструкції доріг у Закарпатській області. Мова йде про заміну частини дорожнього покриття і будівництво об’їзної дороги поблизу Берегова. У цьому зацікавлена угорська сторона, оскільки потік вантажних автомобілів з Угорщини йде саме цією дорогою. Питання вже давно обговорювалося двома сторонами, саме зараз є розуміння з боку Прем’єр-міністра України щодо нагальної потреби реалізації такого проекту. Так, Арсеній Яценюк дав відповідне доручення голові Службі автомобільних доріг України, ми провели робочу нараду з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Міхалем Баєром, цього тижня відбудеться зустріч юридичного департаменту угорського банку щодо виділення кредиту Україні під будівництво доріг. 

Маю надію, що у серпні вже розпочнуться роботи з будівництва дороги в об’їзд Берегова та зміни дорожнього покриття від пункту пропуску, що у Дяково до Берегова і у напрямку дороги Рогатин-Мукачево. Сума кредиту, яку бере Уряд України в угорському банку під державні гарантії на реалізацію цього проекту – 600 млн. гривень. 
Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp