Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На ремонт доріг у Берегові планують виділити майже 6 млн. грн.

1 квітня 2014 р., 08:11

Міський голова Берегова провів робочу нараду з керівником міської шляхової дільниці Олексієм Мельничином, який розповів про деталі весняного планування вулиць.

Відомо, що на даний час у державі проблеми з фінансуванням, зокрема з ремонтів доріг. 

Сьогодні заборгованість перед нашими дорожниками складає 312 тис. грн. за виконані роботи у 2013р. Зрозуміло, що фінансування за 2014 рік — 0 грн. Щодо планування вулиць з гравійним і грунтовим покриттям, то подібні роботи проводяться щороку. Однак це тимчасові заходи, оскільки через незадовільний стан або ж відсутність канав, лівневих відводів затримується вода на проїзних частинах доріг, що спричиняє погіршення їхнього стану. 

Тому, пан Мельничин звертається до містян в першу чергу подбати про водовідведення біля своїх домівок та прочистити канави. У багатьох виникає питання, навіщо тоді проводити тимчасові роботи? Керівник шляхової дільниці пояснив, що у разі невиконання таких робіт хоча б двічі на рік, деякі вулиці стануть непроїзними. Що ж, потрібно розуміти, що грейдер не може справитися з валунами та ямами, засипаними будівельними відходами. Тому він змушений оминати такі ділянки, щоб не завдати більшої шкоди. Дорожники в змозі виконати план на цей рік тільки у разі фінансування казначейством. Минулого року профінансували 23% від всієї запланованої суми, решта 77% залишається на цей рік. Цьогоріч кошти на ремонти доріг казначейством ще не профінансовані. При прийнятті бюджету на 2014 рік було затверджено перелік вулиць, на яких заплановано провести різні види ремонтів. 

Так, поточні ремонти міська рада планує провести на вулицях Корятовича, Легоцького, Акацфа, Фюзеші, Лоняї, Казінці, Зріні, Бако Габора, Вокзальна, Верешмарті, Сечені, Баттяні, Виноградна, Гагаріна, В. Гуци, Лесі Українки, Гвадані, Фабрична, Суворова, Тіноді. Це вулиці з твердим покриттям. Капітальні ремонти доріг заплановані на вулицях Лехела, Кар’єрній, Сільвая, Рожошкерт, пл. Кошута, також реконструкція скверу по вул. Шевченка та реконструкція площі Героїв. Сума даних робіт складає 2 млн. 327 тис. грн. Оскільки у 2013 році було виконано близько 23% із запланованих робіт, то зрозуміло, що решта робіт переходять на 2014 рік. Отже, до вищезгаданих вулиць додаються ще вулиці Верховинська, Болудянського, Белінського, Гелеї Катони, Тургенєва, Кутузова, Запорізька, І. Франка, Корятовича, Крива, Петефі, Іллейш Бейли, Комарова, Пачовського, Сентфельд, Пляжна, Кініжі та пр. Геологів. 

Сума цих робіт − 3 млн.583 тис. грн. Отже, міська рада планує виділити на ремонт доріг 5 млн. 910 тис грн, але виконання залежатиме виключно від фінансування казначейством.

beregszasz.com.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp