Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хуст сумує: В останню путь провели Героя України (ФОТО)

14 лютого 2015 р., 15:13

Боєць загинув на Сході ще 6 лютого

Хуст у жалобі. Сьогодні тут прощалися із першим загиблим в АТО місцевим жителем - 37-річним сержантом, кулеметником-розвідником 4-го взводу 30-ї танкової бригади Михайлом Печункою.

  

Боєць загинув 6 лютого під час виконання військових обов`язків у Станиці Луганській на cході України.

Сотні людей зібралися біля пам`ятника Шевченку, аби віддати шану загиблому і провести його в останню путь. З прощальним словом виступили в. о. військового комісара Хустсько-Міжгірського об`єднаного міського військового комісаріату Ігор Жуков, міський голова Володимир Кащук, голова Хустської РДА Михайло Пристая, громадські активісти Олександр Анишинець, Михайло Джанда та інші. Присутні хустяни не стримували сліз.

- Наше місто сколихнула жахлива звістка - смертю хоробрих поліг наш земляк. Це перша важка втрата міста над Тисою. Михайло був енергійним, веселим молодим чоловіком, котрий мав багато планів на майбутнє. Ми з ним спілкували у вересні під час його двотижневої відпустки. Казав, що неодмінно повертається в АТО, адже головним своїм обов`язком вважав захист Батьківщини. Був справжнім патріотом, - поділився міський голова Володимир Кащук. - На сесії міськради приймемо рішення щодо заснування в Хусті алеї Героїв, і назвемо вулицю іменем нашого захисника. Це найменше, що можемо зробити для нього. Пам`ять про хороброго земляка житиме вічно в серцях вдячних хустян, адже своє життя він поклав на вівтар за мирне небо над нашими головами.

Після панихиди-реквієму військові на руках через живий коридор віднесли побратима до Собору Вознесіння, де й відспівали бійця. Поховали Героя на місцевому кладовищі.

Всі витрати з організації похорону взяла на себе Хустська міська рада.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp