Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як вирішуються соціальні питання учасників бойових дій на території інших держав

14 лютого 2015 р., 16:00

Про проблеми афганців та їх вирішення розповів заступник директора департаменту соціального захисту -начальник управління у справах інвалідів, ветеранів війни і праці та соціальних установ Закарпатської ОДА В’ячеслав Микулець.

Про це поінформував заступник директора департаменту соціального захисту -начальник управління у справах інвалідів, ветеранів війни і праці та соціальних установ Закарпатської ОДА В’ячеслав Микулець.

Він зазначив, що в області здійснюється соціально-медичне забезпечення, санаторно-курортне лікування, надання матеріальної допомоги ветеранам війни, в тому числі учасників бойових дій. «Зокрема, торік оздоровлено 52 учасника бойових дій в Афганістані. За рахунок коштів державного бюджету – 9 осіб та за рахунок коштів субвенцій – 43 особи. За рахунок програми «Турбота» оздоровлено 3 афганці», - поінформував В’ячеслав Іванович.

У 2014 році в області профінансовано надання одноразової матеріальної допомоги учасникам війни в Афганістані та вдовам загиблих учасників війни у сумі 36 894,00 грн.

Щодо питання забезпечення їх житлом, то позаминулого року відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом цієї категорії громадян придбано 2-х кімнатну квартиру для сім’ї з м.Хуст; будинок загальною площею 65,2 кв м – для сім’ї з смт. Воловець; 2-х кімнатну квартиру – для сім’ї з м.Ужгород.

«Відповідно до Порядку проведення безплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, торік здійснено 9 капітальних ремонтів житлових будинків (квартир) для ветеранів війни на загальну суму 208,9 тис. грн., з них 3-м інвалідам війни в Афганістані», - резюмував заступник директора департаменту соціального захисту-начальник управління у справах інвалідів, ветеранів війни і праці та соціальних установ Закарпатської ОДА В’ячеслав Микулець.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp