Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Карпатський "Білий слон" відновить свою роботу вже у 2018 році

15 лютого 2015 р., 15:57

Обсерваторія на висоті 2028 метрів над рівнем неба зацікавила і польських колег

Обсерваторія на горі Піп Іван (Чорногірський хребет у Карпатах) відновить свою роботу у 2018 році. Про це повідомила прес-служба управління ДСНС в Івано-Франківській області.

У ці дні в селищі Верховині на Прикарпатті відбувається засідання міжнародної українсько-польської групи експертів з реалізації проекту з відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван.

У зустрічі беруть участь представник Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Михайло Бабенко, начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, ректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ігор Цепенда, професор Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності Михайло Семерак, члени польської делегації.

На засіданні йде мова про технічне відновлення обсерваторії, зокрема, облаштування там джерел води та електроенергії, а також про створення поста гірських рятувальників. Своїм досвідом з цієї проблеми поділися представники польських гірських рятувальників GOPR.

На зустрічі також представили транскордонні проекти з відновлення обсерваторії на горі Піп Іван та Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України i Польщі у Микуличині.

Загалом на обидві сторони чекає великий об’єм роботи, розрахований на 5 років. Сама ж обсерваторія розпочне свою науково-дослідницьку діяльність у 2018 році.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp