Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді хочуть встановити пам’ятник полеглим у Першій світовій війні

17 лютого 2015 р., 20:05

На місці символу тоталітарного режиму

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко звернувся до депутатів Ужгородської міськради з пропозиціями щодо створення скверу Миру на площі Е. Егана та демонтажу зображення К. Маркса. 

«Протягом 2014 - 2018 років у країнах Європейського Союзу здійснюються заходи, присвячені 100-річчю початку Першої світової війни. Закарпаття має безпосередній стосунок до тогочасних подій. Прошу Вашого сприяння, як депутата міськради, щодо розгляду на пленарному засіданні сесії міської ради і позитивного вирішення питань приведення до належного стану, реконструкції місць історичної пам’яті в м. Ужгороді, а саме: 

- створення скверу Миру на площі Е. Егана та внесення його у відповідний міський реєстр; 
- надання дозволу на демонтаж зображення Карла Маркса, як символу тоталітарного режиму, та виключення його з реєстру охорони пам’яток Ужгорода; 
- надання дозволу на оновлення пам’ятника полеглим у Першій світовій війні та прибирання довколишньої території по вулиці Е. Егана - за кошти благодійних організацій, з подальшим внесенням зазначеного пам’ятника в державний реєстр пам’яток», - йдеться у зверненні.
Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp