Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Експерти програм ЄС долучаться до розробки стратегії розвитку туризму Закарпаття

18 лютого 2015 р., 11:05

Зустріч з експертами відбулася сьогодні

Сьогодні голова облради Володимир Чубірко та його перший заступник Михайло Попович, голова ОДА Василь Губаль зустрілися із експертами Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Анною Ососінською та Наталією Лукашенко. Участь в заході взяв й керівник «Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради» Валерій Грищенко.

Минулоріч Закарпатська обласна рада виграла європейський грант на загальну суму понад 890 тисяч євро на проект «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток і промоцію її туристичного потенціалу». Сума співфінансування з фондів ЄС становитиме 712 тисяч євро. Період реалізації проекту – до липня 2016 року. Прогнозовані результати проекту – розширення мережі туристичної інфраструктури регіону, упорядкування та облаштування мережі туристичних шляхів Закарпатської області, підвищення рівня поінформованості відвідувачів регіону про його туристичний потенціал через он-лайн ресурси, збільшення кількості широкомасштабних туристичних промоційних заходів, створення теоретичної бази розвитку інфраструктури області. Представники Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» наразі оцінюють реалізацію цього проекту в області.

Анна Ососінська повідомила, що туризм для такого регіону як Закарпаття може стати базовим для розвитку економіки. Тому запропонувала допомогу експертів у розробці стратегії туристичної галузі Закарпаття. «Цей проект стимулюватиме розвиток галузі. Але доцільно розробити стратегію, яка б дала відповіді та те, як має розвиватися галузь на найближчий період. В цьому ми готові вам допомогти», - запропонувала експерт свою допомогу.

Володимир Чубірко зауважив , що розвиток туристичної сфери – пріоритет у діяльності влади. «Для нас головне створити нові робочі місця, залучати нових інвесторів. Маємо багато пам’яток культури, унікальну історію кожного міста й селища. Розвинений сільський туризм, бальнеологія, що дає можливість залучити туристів, в тому числі й із-за кордону. Ми створюємо логістику туризму. Кінцевий мета – маємо створити якісний туристичний продукт. Також плануємо створити в області центр туризму. Тепер акцентуємо увагу в рамках проекту на створенні кемпінгових містечок. Досвід експертів з ЄС для нас стане дуже вагомим», - зазначив керівник ради.

В свою чергу голова ОДА Василь Губаль додав, в обласній адміністрації для координації роботи планують створити управління туризму. «Також і в районах будуть створені такі відділи. Ми будемо всіляко сприяти розвитку ініціатив в туристичній галузі. В районах готові долучатися до реалізації грантових проектів ЄС, адже за умов нинішнього фінансування підтримка європейських партнерів для нас стає вельми важливою», - резюмував керівник обладміністрації.

Прес-служба облради






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp