Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Рахівщині рятувальники знайшли туристів, які заблукали в горах

18 лютого 2015 р., 13:24

Один з мандрівників отримав нескладну травму

Увечері 17 лютого в районі г. Петрос Рахівського району заблукали двоє туристів із м. Дніпропетровськ. Чоловіки віком 43 та 45 років, не зареєструвавшись попередньо у рятувальному підрозділі, вирушили підкорювати гірську вершину. Через сильне обледеніння схилів один із них впав у сторону полонини Гармонеська. Незабаром й інший не втримався на горі та впав у бік полонини Головчеська. Відтак обидва туристи втратили орієнтир і загубилися. До служби порятунку подзвонив 45-річний альпініст, оскільки в другого учасника групи мобільний телефон був розряджений.

На пошуки туристів о 18:30 вирушили працівники гірських пошуково-рятувальних відділень смт Ясіня та с. Лазещина. О 21:30 на полонині Головчеська вони відшукали одного з альпіністів. Іншого о 23:30 знайшли в районі полонини Гармонеська. Як виявилося, під час падіння той отримав незначні забої обличчя. Відтак фельдшер пошукової групи надав йому першу долікарську допомогу. Його товаришеві медичне втручання не знадобилося. Обох туристів доставили в с. Лазещина, звідки вони повертатимуться додому.

У ДСНС України у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp