Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Володимир Чубірко про звернення депутатів: «Головне вберегти життя військового»

18 лютого 2015 р., 16:17

Так голова облради прокоментував звернення депутатів до Порошенка

Голова обласної ради Володимир Чубірковважає доречним факт прийняття звернення до керівництва країни з вимогою негайно вжити всіх можливих заходів щодо забезпечення життєдіяльності 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади та збереження життя військовослужбовців.

 

«Вчора ввечері ситуація була надскладна. Я особисто спілкувався з нашими бійцями, їх родичами. Ввечері мною було надіслано телеграму Президенту, щоб було вжито всіх заходів задля збереження життя наших військовослужбовців. Вчора ввечері депутати ініціювали скликання сесії, оперативно було зібрано підписи. Надважливо, що вже переважна більшість військових вийшли з оточення. Наше звернення конструктивне, у його розробці взяли участь представники депутатського корпусу. Головне – вберегти життя захисників. Друге питання – до Генштабу: чому склалася така ситуація. Адже два тижні тому представники органів місцевого самоврядування зверталися до керівництва країни, де попереджували про такий сценарій розвитку. Ніяких заходів не було вжито, адже про те, що оточення буде – це було зрозуміло. Впевнений, що на наше сьогоднішнє рішення буде реакція», - зазначив керівник ради.

Володимир Чубірко зауважив, що нині маємо згуртуватися щодо допомоги родинам військових, які втратили Героїв. «Нині ми маємо докласти всіх зусиль для підтримки воїнів. Тому й адресується звернення до керівництва країни. Обласна влада підтримує сім’ї учасників АТО. Сам особисто контактую з родинами, які втратили Героїв, намагаюся їм допомагати. З обласного бюджету виділяють кошти для тих родин, в яких чоловіки загинули в АТО. Контролюємо питання з виділенням земель. Також пропонується запровадити для дітей з родин учасників АТО безоплатне харчування в школах та садочках. Є ще проблеми з виділенням житла для цих родин – через те, що урядом ще не виділено коштів. Але і над цим питанням область активно працює, » - констатував ВолодомирЧубірко.

Прес-служба облради



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp