Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Закарпатській ОДА презентували «Дорожню карту» соціальних гарантій учасників бойових дій на Сході (ФОТО)

18 лютого 2015 р., 18:40

Резентація карти відбулася сьогодні, 18 лютого.

У середу, 18-го лютого, в прес-центрі Закарпатській ОДА, за участю керівника краю Василя Губаля, відбулося представлення "Дорожньої карти" щодо надання соціальних гарантій учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь а антитерористичній операції, та сім'ям загиблих військовослужбовців-учасників АТО.

 

Посібник місить всю необхідну інформацію про права, гарантії та пільги, які належать учасникам бойових дій на Сході та їх родинам, а також інструкції до яких інстанцій та з яким переліком документів звертатися, аби їх отримати.

"Якщо афганці вже знають свої права, то ці молоді люди, які повернуться, просто не знатимуть, що робити", − пояснила заступник начальника управління у справах інвалідів, ветеранів війни та праці департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Наталія Омелянюк.

У посібнику є інформація про те, як отримати статус учасника бойових дій, або інваліда війни, куди звертатися родинам загиблих, які документи потрібно подавати на отримання матеріальної допомоги, як і де отримати путівки на санаторно-курортне лікування, про пенсійне забезпечення тощо. Крім цього надано перелік спеціалістів соціальних служб та номери їх телефонів до яких можна звертатися за консультаціями. Електронну версію «Дорожньої карти» можна знайти на сайті облдержадміністрації у рубриці «Для учасників АТО».

Під час спілкування із представниками ЗМІ голова ОДА Василь Губаль навів цифри про виплати, які виділялися з бюджету на допомогу учасникам АТО та сім’ям загиблих мешканців краю.

«За 2014 рік постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту, а також пораненим та травмованим учасникам антитерористичної операції та родинам загиблих закарпатців виплачено загалом 6 мільйонів 385 тисяч гривень. На матеріальну допомогу військовослужбовцям виділено 3 з половиною мільйона гривень», - повідомив керівник краю. За його словами загалом від учасників АТО та членів їхніх родин надійшло більше півтори тисячі заяв про виділення землі. Близько 800 дозволів на складання проектів землеустрою у процесі оформлення і 250 проектів відводів – на стадії виконання. 32 родинам загиблих учасників АТО вже виділено ділянки, або ж оформлення на завершальні стадії.

«Триває робота в усіх містах і районах області. Найактивніше в цьому напрямку працює Берегівщина, де виокремлено цілий квартал для виділення таких ділянок, активізувалися Мукачево та Мукачівщина. Загалом найбільше заяв подано у Мукачеві та в Ужгороді. В обласному центрі оформлено три накази на складання дозволів на проекти землеустрою. Чекаємо результатів розгляду інших заяв», - резюмував Василь Губаль.

Управління інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp