Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вшанували мужність прикордонників, які повернулись із зони бойових дій (ФОТО)

19 лютого 2015 р., 16:59

Днями у Чоп повернулось 150 прикордонників

У Чопському прикордонному загоні у четвер, 19 лютого, відбулися урочистості, присвячені вшануванню службовців бойової прикордонної комендатури, котрі днями повернулися в місце постійної дислокації із зони АТО. 

Близько 150 чоловіків тепер на рідній землі. Оборонців кордону привітав голова Закарпатської ОДА Василь Губаль. Разом з головою облради Володимиром Чубірком він оглянув територію загону, поспілкувався з прикордонниками про їхню службу, її особливості, специфіку відтинків кордону, за які вони відповідальні, врешті, про будні. 

Валерій Гресько, начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України та Олексій Гавель, командир загону розповіли про перебіг служби як на Закарпатті, так і в зоні АТО, а голова ветеранської організації Віктор Корягін у кімнаті історії загону розповів про його створення та діяльність у різні роки.

Відтак на урочистому зібранні вшанували загиблих у зоні АТО Героїв-прикордонників Чопського загону - це Віктор Шепентал та Роберт Кіс. Та вітали тих бійців, які повернулися зі Східного фронту. Маючи слово перед прикордонниками та їхніми близькими, голова ОДА наголосив, що керівництво Закарпаття – прикордонного регіону - приділяє належну увагу представникам цієї служби та якнайкраще розуміє значення їх роботи. Затим Василь Губаль, не приховуючи емоцій, сказав: "На нашу долю випали складні випробовування. Найважче у моїй роботі – це відправляти хлопців на Схід, а також зустрічати загиблих, і відчувати тривогу рідних – матерів, дружин… Пригадую ті дні, коли ваші родини чекали на ротацію, цю напругу. І радий, що ви повернулися. Щасливий мати честь вітати закарпатських прикордонників, констатуючи, що всі живі й уже в колі близьких. Гордий тим, що живу на Закарпатті і тим, що маю нагоду вітати вас!".

{g}

"Схиляю голову перед родинами тих, кого вже нема з нами. Повірте, віддав би все, аби війна завершилася і ми мали мир у вільній державі. Спасибі вам за службу, за те, що наближаєте цей час. Вірю, що ми житимемо в процвітаючому Закарпатті, яке є частиною успішної України у спільній Європейській родині. Сподіваюся, що та солідарність, яку демонструє держава у цей складний час, триватиме, і бажаю вам згуртованості, терпіння і віри в те, що Україна буде! І також очікую, що вже незабаром на наших кордонах з Євросоюзом не буде колючого дроту, й ми матимемо більше можливостей для контактів і співпраці", - зазначив керівник області. 

Відтак Василь Губаль зі словами поваги вручив грамоти, подяки та цінні подарунки бійцям бойової комендатури "Чоп".

Загалом за час проведення антитерористичної операції на Сході виконували завдання більше 400 прикордонників Чопського загону. Зараз понад 70 побратимів перебувають у навчальному центрі на бойовому злагодженні, а в зоні АТО проходять службу кілька десятків їхніх колег з Мукачівського прикордонного загону.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp