Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті Героїв Небесної Сотні вшанували виставкою (ФОТО)

20 лютого 2015 р., 15:10

Її відкрили сьогодн6і у примішення ОДА.

"Ми відповідальні перед ними!" – у Закарпатській ОДА вшанували пам'ять Небесної сотні, відкривши виставку світлин та речей з Майдану

 

Щити, бронежилети, каски, інші речі–"свідки" з Майдану, а також багато світлин про перебіг подій Революції Гідності у Києві та в нашому краї – усе це зібрала виставка у фойє Закарпатської ОДА, яку для вшанування пам'яті Небесної сотні відкрили у п’ятницю, 20 лютого.

Предмети, які несуть у собі пам'ять Майдану, надали активісти Революції Гідності представники політичних та громадських організацій, які брали участь у цих подіях, так само як і десятки світлин, які показують людей і моменти цих днів очима фотографів.
На відкритті виставки голова Закарпатської ОДА Василь Губаль у першу чергу оголосив хвилину мовчання – на честь Героїв Небесної сотні, а також тих Героїв, які і зараз втрачають життя в неоголошеній війні заради свободи України. Відтак керівник області наголосив: "Схиляю голову перед усіма закарпатцями, які брали участь у Революції Гідності. 

Знаю, що їх чимало, й роль краян була велика. Чимало з них тепер відвойовують Україну і на Сході, також пішовши на фронт добровольцями. Кажу слова поваги живим, і вдячності – загиблим. Ми усі відповідальні перед ними. Й маємо своїми діями довести – продовжуємо їхню боротьбу за побудову тієї держави, якою пишатимемося. Слава Україні і слава її Героям!".
Голова обласної ради Володимир Чубірко акцентував, що цілі Революції не можуть вважатися досягнутими, й усі маємо "другий фронт" в своїх областях, в своїх містах і селах – будувати сильну, багату і справедливу державу.

На відкритті виставки відзначили подарунком майданівця, уродженця Ужгорода, який останні роки проживав у Криму – Валерія Копчу. Чоловік отримав кульове поранення в голову, але, на щастя, вижив. У своєму слові активіст розповів про події 19 лютого, коли брав участь у протистоянні на вулиці Грушевського в Києві та був свідком розстрілів майданівців, і, власне, лише дивом не став жертвою. Чоловік емоційно поділився спогадами, побажав закарпатцям сил для змін на краще у регіоні і в державі. Також слово перед присутніми мав і комендант КМДА, "свободівець" Едуард Леонов. Він, як чи не всі учасники зустрічі, теж наголосив на відповідальності перед загиблими – не зрадити їхніх прагнень, працювати для кращої України.
Виставка на вшанування подвигу учасників Революції Гідності, пам'яті Небесної сотні триватиме у фойє Закарпатської ОДА зо два тижні.

Прес-служба Закарпатської ОДА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp