Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

21 лютого 2015 р., 16:31

Заходи з вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні пройшли у Тячеві вчора, 20 лютого

Участь у відзначенні прийняли т.в.о. голови Тячівської райдержадміністрації Василь Йовдій, перший заступник Василь Дем’янчук, заступник Василь Каганець, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, Тячівський міський голова Іван Ковач, а також інші представники місцевої влади, правоохоронних органів, активісти, учасники подій Майдану, волонтери, працівники державної адміністрації та широке коло громадськості.

Всі учасники заходів сформували колону перед будинком державної адміністрації, звідки під звуки пісні "Пливе кача", що стала неофіційним гімном Майдану, вирушили до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Там вони поклали живі квіти до основи монументу та запалили поминальні свічки. Відтак всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Майдану та загиблих на Сході України.

З патріотичною промовою перед присутніми виступив Василь Дем’янчук.

- Я щиро вірю, що сьогодні тут зібрались істинні патріоти рідної землі, щоб загадати ті часи, коли наші Герої віддали своє життя за подальшу долю України. Вони вірили, що наша країна зміниться на краще. На жаль сьогодні, враховуючи всі обставини, війну на Сході, не вдається зробити все, щоб наша держава стала дійсно вільною і незалежною, - зауважив Василь Юрійович.

А також закликав всіх пам’ятати подвиг Небесної Сотні і робити все, щоб Україна стала демократичною, розвинутою європейською країною.

{g}

Після чого слово було надано активним учасникам Революції Гідності, виступили зокрема Іван Габор, Петро Дідух, Володимир Гапун та Віталій Бенчак. Вони згадалти події минулорічної давності та зауважили, що потрібно згуртовувати зсилля громадськості, щоб ідеї Майдану втілити в життя. Також прозвучали слова шани та світлої пам’яті Героїв Революції Гідності, Володимир Гапун озвучив імена Небесної Сотні.

Поетичні рядки присвячені подіям Майдану продекламували вихованці Тячівського центру дитячої та юнацької творчості, власні вірші прочитала поетеса Ганна Роман.

На завершення настоятель греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Богородиці Йосип Штогрин, отці Василь Ворохта та Ростислав Чорноокий, відслужили поминальну панахиду за українцями, що загинули за волю своєї Вітчизни.



Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp