Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У двох закарпатських містах провели зиму танцями

22 лютого 2015 р., 20:00

У містах хочуть запровадити "фольк-корчму"

Напередодні Попільної середи з нагоди закінчення зими в Ужгороді та Берегові організували гурток народних танців. Господарі свята – Енікев Вароді та Іштван Якаб – мають на меті запровадити на Закарпатті термін «фольк-корчма».


Місцем проведення свята у м. Ужгород стало кафе «Під замком». Завдяки автентичним меблям та прихильності господаря до незвичних заходів заклад став придатним для проведення розваг, які відбулися 16-го лютого. Музику для танців забезпечив гурт «Sodró» разом з музикантами з Угорщини Томашом Ермийні та Чаба Вамоші. Феєричний настрій притаманний угорцям та закарпатцям, тому по завершенню свята ніхто не відчував розчарування.

17-го лютого мотиви угорської музики пролунали в інтерпретації гурту «Bürkös» у пабі «Золота Пава» м. Берегове. Під веселі звуки маленький зал пабу наповнився життям та гарним настроєм. Не лише студенти та викладачі коледжу та Закарпатського угорського інституту ім.Ф. Ракоці ІІ, а й прохожі, які сюди завітали, з великим ентузіазмом засвоювали рухи народних танців різних регіонів.

В обох місцях вхід був безкоштовним. Захід відбувся за сприяння Закарпатського угорського культурного товариства та ГО «Pro Cultura Subcarpathica».

Організатори свята сподіваються, що захід проходив не востаннє, а поняття «фольк-корчма» стане звичним для мешканців Закарпаття.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp