Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За Воловецькі яфини інші райони платитимуть: Свалявщина - водою, Берегівщина - переробкою

2 квітня 2014 р., 09:59

Волівчанам компенсуватимуть збитки від масового збору ягід мешканцями інших районів.

Вчора вступило в силу рішення Свалявської районної ради "Про заходи щодо компенсації за природні рослинні ресурси місцевого значення" № 104, яке було прийняте ще 01.04.2013 року. 

Дане рішення прийняте на неодноразові звернення Воловецької громадськості щодо масового збору яфин мешканцями Свалявського району, чим наносяться значні фінансові збитки воловчанам, оскільки вони недоотримуть кошти на заготівельних пунктах. 

У результаті багаторічних складних переговорів, з метою дотримання соціальної справедливості, було досягнуто домовленості, щоб збитки, нанесені вивозом природних ресурсів, компенсувати воловчанам не у грошовому вигляді, а також природними ресурсами, якими багата саме Свалявщина. Вказане вище рішення передбачає прокладання мінероловодопроводу від одного з свалявських джерел мінеральної води до Воловця і будівництво бювету в центрі селища. І все це коштом Свалявського бюджету. 

Проект вже пройшов державну будівельну експертизу і має бути впровадженим на протязі року. Для активних збірщиків яфин мінеральна вода відпускатиметься безкоштовно за талонами (приймання заявок на талони розпочато в районній народній раді), всім іншим доведеться платити по 2 грн з 1 літр. 

Переговори з даного приводу ведуться також з керівництвом міста Мукачева та Мукачівського району. На даний час обговорюється перелік природних ресурсів, якими могла б поділитися з нами Мукачівщина, в тому числі розглядається питання компенсації за рахунок продуктів переробки плодів садівництва, зокрема слив. Заявку, на виділення квот по збору яфин, подала також Берегівщина, в якості компенсації пропонує свої ресурси - продукти переробки урожаю виноградарства.
Воловецька селищна рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp