Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Іршава: Завзята "турбота" про дітей може призвести до трагедії

2 березня 2015 р., 09:54

Комісія з питань захисту прав дитини в Іршавській райдержадміністрації намагається відібрати дітей від батька, який навіть до лікарні малечу не пускає і вже не раз погрожує лікарям розправою

Батьківська любов і мамине тепло – це найголовніші чинники благополуччя кожної дитини. На жаль, дуже часті випадки, коли, з різних на те причини, батьки не можуть дати своїй малечі належної турботи.

Багато людей всіляко намагаються підтримувати і допомагати таким родинам, але і на цьому шукають власної вигоди. Останній із випадків, який просто вражає, стався в Іршаві. А все почалося ось як…

Підприємець із села Брід, Юрій С. взяв на роботу Романа П., який будучи у громадянському шлюбі з 22-річною Ольгою. Ч. виховує трьох дітей. Сім’я проживала у селі Приборжавське. Роман П. зареєстрований у Рахівському районі, а пані Ольга із Хустщини.

Отже, аби батькові було зручніше, роботодавець привіз всю родину в місто, де по вулиці Л.Українки взяли в оренду житло. Поки були робочі стосунки, доти підприємець допомагав родині, а торік старшого хлопчика (2011 р.н.). навіть влаштував до Ільницького ДНЗ. За словами вихователів він і оплачував за перебування дитини в дитсадку.

Втім, як тільки Роман П. звільнився з роботи – підтримка припинилася. Пан Юрій С. прийшов до міськвиконкому та повідомив про те, що в місті проживає сім’я, в якій чоловік безробітній, а мати, вихованка Імстичівської спеціалізованої школи-інтернату, доглядає за трьома дітьми…
Того ж дня до оселі прийшла комісія у складі працівників міськради та фахівець із соціальної роботи Іршавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Те, що вони побачили просто жахало. Крім того, що у хаті було не прибрано, температура повітря була, напевно, нижча ніж надворі. Діти 2011, 2012 та 2014 року народження гралися босоніж в цьому холоді, а мати відразу ж взялася розпалювати вогонь. Вона повідомила, що чоловік на той час був вже на іншій роботі у сусідньому селі – Дубрівці.

Згодом до сім’ї навідався сімейний лікар, який відразу ж викликав швидку та відправив малят до дитячого відділення. За його словами в хаті було повно диму та надто холодно для перебування дітей. Проте, увечері в лікарню прийшов батько та погрожуючи медперсоналу розправою забрав малят додому.

Після тривалих бесід батьки погодилися на те, щоб влаштувати дітлахів до дитячого садка с.Ільниця на цілодобове перебування, а найменшу дівчинку 2014 року народження залишити з мамою. Разом із тим батько пообіцяв полагодити кахельну піч та покращити умови для перебування дітей вдома.
17 лютого маленьких Максима та Софійку працівники міськвиконкому привезли до Ільницького ДНЗ. Діти були тут три доби – у чистоті й теплі, одягнуті та ситі. З 20 лютого дитсадок закритий на карантин. Відповідно, малеча повернулася додому.

25 лютого всю сім’ю – трьох дітей та їхню маму госпіталізовано із симптомами отруєння. Імовірно причиною стала несправна піч у хаті, через яку кімната постійно повна диму. Їх знайшов у хаті батько та викликав швидку, - про це сам розповів працівникам служби у справах дітей Іршавської РДА.



На зараз родина знаходиться у дитячому відділенні Іршавської районної лікарні. За словами лікарів стан усіх задовільний. Знову ж таки, діти у відділенні мають кращі умови проживання ніж удома, проте їхній біологічний тато, оскільки документів, що підтвердили б батьківство не має, з погрозами «зарізати» лікарів та медсестер прагне повернути їх у домашній кошмар.

Але залишати малят на виживання в тих умовах, які створені у цій родині, категорично не можна. Невідомо чим може все скінчитися, адже теперішній випадок із госпіталізацією вже третій. Торік, граючись на подвір’ї хлопчик відрубав пальчики молодшій сестрі.

Вчора відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини у райдержадміністрації, на якому йшлося про ситуацію у даній родині. Про події, що трапилися поінформовані всі її члени, а це – медики, правоохоронці, соціальні працівники, управління праці і соціального захисту населення. Прикро констатувати, але далі тільки рішучі кроки можуть врятувати маленьких дітей від їхніх батьків.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp