Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розрахунок вартості проїзду в Ужгороді викликає неабиякі сумніви

5 березня 2015 р., 16:57

Один із найбільш точних варіантів розрахунку водії не використовують, адже є тисячі причин

В Ужгороді немає єдиного підходу до нарахування вартості проїзду з рентабельністю 15%, - повідомив заступник міського голови Ярослав Шафарь на сьогоднішній нараді з питань безпеки дорожнього руху та автоперевезень. Також посадовець розповів, що в нього викликають сумніви обрахунки пасажиропотоку в Ужгороді, які, судячи з наведених перевізниками даних, дуже різко спадають та зростають.

Щодо квитків, які водій має видавати пасажирам, і які могли б спростити облік користувачів транспортними послугами, то в теорії ніби то кожен пасажир може його отримати. На практиці ж водій називає безліч причин, чому так не робить, в тому числі й те, що ужгородці зразу ж кидають їх собі під ноги в маршрутці.

Йде кропітка робота з перевірки пакетів документів, які підготували підприємці. Засідання комісії, де буде озвучено перші результати роботи, відбудеться у вівторок, 10 березня, о 15 год.

Одразу після комісії всі цифри оприлюднять на сайті міськради. Представлять і розрахунки, які пропонують перевізники, і ціни, які пропонує влада.

Відтак буде оголошено про громадські слухання. З ними, повідомив Ярослав Шафарь, поспішати не будуть, щоб ужгородці змогли ознайомитися зі всіма матеріалами. Самі слухання будуть проходити в сесійному залі міськради, та триватимуть дві години.

Міська влада зараз вивчає досвід інших міст України, зараз багато обласних центрів розглядають можливість обмеження перевезень пенсіонерів. Можливість зменшення годин для проїзду людей старшого віку в Ужгороді відкинули, оскільки це не відповідає чинному законодавству.

Представники Громадської ради Ужгорода, присутні на нараді, попросили створити можливість, щоб, у випадку зміни курсу валют на користь гривні чи зменшення вартості пального можна було повернути тариф на колишній рівень. Активісти просять розробити механізм впливу на перевізників, а лише потім розглядати можливість підвищення вартості проїзду.

7dniv.info



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp