Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як минула сесія Закарпатської облради (ВІДЕО)

7 березня 2015 р., 11:25

Про що говорили і що вирішили.

На безкоштовне харчування переселенців 400 тисяч гривень, на відновлення Ужгородського аеропорту – 38 мільйонів.

Депутати закарпатської обласної ради провели чергове засідання. Внесли зміни і доповнення до програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на цей рік, крім того вирішили дати нове життя Ужгородському аеропорту, який самостійно себе реабілітувати і утримувати не в змозі. Окрім того, присягу на сесії прийняв і новообраний обласний депутат, а головою найбільшої фракції – Єдиного центру став депутат обласної ради Андрій Балога.

В обласній раді знову заміни в депутатському складі. На черговому засіданні сесії склав присягу Нуцу Марина. Новий депутат приступив до своїх обов’язків замість Віктора Трикура, який був виключений з лав Єдиного Центру. Таким чином у фракції знову поповнення. Відтепер пан Нуцу працюватиме у постійній комісії облради з питань бюджету. Голова фракції ЄЦ став депутат облради Андрій Балога. Депутати взялись розглядати порядок денний. Затвердили та проголосували за звернення до міністра оборони стосовно вжиття необхідних заходів щодо відновлення 128 бригади.

Прозвітував на сесії і В.О. командира 128 бригади. Доповів: в 2014 році 44 бійці загинули. Загалом від початку війни на сході загинуло 58 бійців. У бригаді 334 поранені, п’ятеро перебувають у полоні, вісьмох визволено. Також додав: забезпечена бригада на сьогодні на 45%. Більша частина техніки потребує ремонту. Та й власне солдати потребують відпусток. Запитали депутати військового, що відомо про загиблого на сході колишнього депутата обласної ради, добровольця, тіло якого досі не на батьківщині. Через те, що Віталій Постолаті вважається безвісти зниклим, рідні чоловіка не можуть отримати компенсацію. Серед звернень депутатів і прохання соціальні, зокрема, збільшення мінімальних соціальних виплат в зв’язку з інфляцією.

Звертались до Верховної ради і стосовно проблеми з валютними кредитами. У модернізацію закарпатських шкіл, садочків, медзакладів продовжать вкладати кошти угорські партнери. Депутати ради одним із рішень погодили угоду з Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. Передбачили обласні обранці і можливі проблеми з постачанням газу в країну. Відтак, виділили кошти в бюджеті для переведення бюджетних закладів на альтернативні види обігріву. З наступною пропозицією звернувся до депутатів голова ОДА. Також на сесії двом депутатам, Єлизаветі Біров та Михайлу Рішку вручили почесні грамоти Верховної Ради.




Схожі новини

У Закарпатській облраді поважають журналістів, а громадян вважають "сторонніми"
Соціальний захист краян - на особливому контролі у профільної постійної комісії та облради
Михайло Рівіс: Кожен має зробити все від нього залежне, щоб забезпечити епідемічну безпеку краян (ФОТО)
Депутати облради мають вирішити 40 питань
На профільній комісії облради погодили дислокацію спортмайданчиків
Обласні обранці підтримали результати діяльності органів прокуратури на Закарпатті
Профільна комісія облради вирішувала проблему залізничного сполучення Закарпаття (ФОТО)
Відключення села від світла, збереження стоматкабінету та завершення мосту-довгобуду – у депутатських запитах облради
Депутати схвалили звіт щодо збереження будинку облради і ОДА, як пам’ятки архітектури
На Закарпатті йшлося про реформи (ФОТО)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp