Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові була математична боротьба

7 березня 2015 р., 20:46

Серед учнів

У Берегові сьогодні проходять обласні конкурси з математики серед учнів3–6 та7–9 класів угорськомовних шкіл краю. Присвячені вони знаним викладачам даного предмету Віктору Теребеші та Зоарду Геовце.

Молодші зібрались у загальноосвітній школі ім. Лайоша Кошута, де свого часу викладав Віктор Теребеші. Як розповіла “Карпатському об’єктиву” відповідальна за проведення конкурсу, викладач цього навчального закладу Еріка Ковач, бажання взяти в ньому участь виявили214 дітей з Берегівщини, Виноградівщини, Ужгородщини, Хустського та Мукачівського районів тощо. Учнів поділили на4 вікові категорії, в кожній з яких за підсумками робіт будуть названі по три переможці. Сьогоднішній конкурс – ювілейний. Бо проходить уже в25 раз. Мабуть, тому й зібрав таку кількість учасників. До слова, кілька років поспіль міряються в ньому знаннями й дві доньки Еріки Ковач, котра сама була ученицею знаного педагога Віктора Теребеші. А тепер ще й очолює однойменний благодійний фонд. Всі витрати на організацію “математичного змагання” взяв на себе син Віктора Теребеші – Шандор, який зараз проживає в Угорщині.

Віктор Теребеші був фанатом математики,– розповідає “Карпатському об’єктиву” Еріка Ковач.– Учні любили Учителя за справедливість, розуміння дитячих проблем, чуйність і неабиякий хист у викладанні такого непростого предмету. Не випадково багато його вихованців обрали математику своєю основною професією. Паралельно в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці проходять подібні конкурсні заняття для школярів старших класів. Підсумки обох “математичних поєдинків” будуть підбиті на цьому тижні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp