Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Говерла" зіграє з "Ворсклою"

8 березня 2015 р., 15:42

Трансляція матчу сьогодні о 17:00 на каналі "Футбол-1"

Сьогодні "Говерла", як і в більшості своїх матчів, виступить в ролі аутсайдера, але завчасно опускати рук ужгородці не планують. Перший поєдинок весняної частини показав, що В’ячеслав Грозний, попри важкий фінансовий стан клубу, може мотивувати своїх підопічних і правильно будувати гру команди. "Говерла", як відомо, на минулих вихідних програла, але то наслідки проблем з реалізацією. Якщо ужгородці створять стільки ж моментів і в матчі проти "Ворскли", то не факт, що знову не залетить.

А от полтавські вболівальники не мають багато підстав для оптимізму. Якщо гру проти "Шахтаря" можна винести за дужки (хоча, знову ж таки, "юніорський" "Металіст" показав, що навіть з чемпіоном можна грати продуктивно), то матч проти "Олімпіка" засвідчив проблеми "Ворскли" із атакою. Дуже мало полтавчани створили в кубковому поєдинку, тож в боротьбі з захистом "Говерли", очолюваним Сержом Акакпо, підопічним Сачка потрібно буде вигадувати якісь нестандарті маневри.

Українська Прем’єр – ліга. 16-й тур

Восьме березня. Полтава. Стадіон: "Ворскла" ім. Бутовскього

"Ворскла" (Полтава) 17:00 "Говерла" (Ужгород)

матч першого кола – 0:0

Головний арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)

Асистенти арбітра – Володимир Висоцький (Запоріжжя), Віктор Матяш (Донецьк)

Четвертий арбітр – Сергій Березка (Київська обл.)

Делегат ФФУ – Віктор Гайворонський (Донецьк)

Суддівський споглядач – Олександр Кран (Харків)


Олег МіщенкоСергій Кузнєцов

Сергій Сімінін
Вадим Сапай
Євген Ткачук
Санжар Турсуновнемає

Unibet: перемога "Ворскли" - 1,55; нічия - 4; перемога "Говерли" - 6,25

Погода в день гри: +4, невелика хмарність, без опадів

Текстову онлайн-трансляцію читайте на UA–Футбол >>

Родзинка

Власне, В’ячеслав Грозний, незважаючи на пристойну атакувальну гру "Говерли" в матчі проти запорізького "Металурга" (знову ж таки, якщо закрити очі на не реалізацію), спокійним бути не може. У Полтаві "Говерла" забиває вкрай мало. Можна сказати, взагалі не забиває. В комплексі з загальним показником результативності в чемпіонаті (у 15-ти матчах в ужгородців тільки дев’ять забитих м’ячів – найменше серед усіх учасників УПЛ), картина для закарпатців вимальовується дійсно тьмяна.

Єдиним, кому вдалося у футболці "Говерли" на елітному рівні українського футболу забити у ворота "Ворскли'' в Полтаві, є Віталій Буяльський. В матчі другого кола минулого чемпіонату Віталій на початку другого тайму скористався з незлагодженості полтавського захисту і зрівняв рахунок в зустрічі. Але в підсумку "Говерла" програла, довівши свою виїзну серію поразок в цьому протистоянні до чотирьох поєдинків. На найвищому рівні у ужгородської команди, взагалі, є тільки один пристойний результат у Полтаві – це нічия 0:0 влітку 2005-го року.

Історична складова

"Говерла" проти "Ворскли" ніколи не грала в таку ранню пору року. До сьогоднішнього дня були два березневі матчі між цими суперниками. 31-го березня 2002-го року "Говерла" (тоді ще – ужгородське "Закарпаття") обіграла полтавчан на своєму полі з рахунком 2:0. Голами відзначилися Валентин Слюсар та Геннадій Щекотилін. Другий березневий поєдинок відбувся в минулому сезоні, - 29-го числа, - і тоді "Ворскла" взяла реванш 3:1. Саме тоді історичний гол за "Говерлу" провів Буяльський, а за полтавську команду забивали Санжар Турсунов та двічі Олег Міщенко.

"Ворскла" – "Говерла"

Всього зіграли між собою 25 матчів: +11 =7 -7; загальний рахунок – 28:17

З них у Вищій/Прем’єр – лізі зіграли 15 матчів: +8 =5 -2; загальний рахунок – 20:8

На полі "Ворскли" всього зіграли 12 матчів: +9 =2 -1; загальний рахунок – 21:4

З них у Вищій/Прем’єр – лізі зіграли 7 матчів: +6 =1 -0; загальний рахунок – 13:1

09.11.1994 Перша ліга
"Ворскла" – "Закарпаття" 3:026.05.2013. Премьер-ліга
"Ворскла" – "Говерла" 3:023.10.1992 Перша ліга
"Закарпаття" – "Ворскла" 2:009.04.1995 Перша ліга
"Закарпаття" – "Ворскла" 2:031.03.2002 Вища ліга
"Закарпаття" – "Ворскла" 2:0

Йован Маркоскі 3
Роман Безус 2
Олег Міщенко 2більше одного голу
не забивав ніхтоПередматчеві розклади

Василь Сачко довіряє новачку Сімініну. Саме Сергій закривав в двох весняних матчах "Ворскли" правий фланг захисту. Вадим Сапай – один з кращих футболістів полтавської команди на зимових зборах – змістився вліво. За центр оборони відповідають Даллку та Євген Ткачук.

Чеснаков і Дедечко незмінні в опорній зоні, Турсунов і Громов добре діють на флангах, а Баранник продовжує виконувати роль відтягнутого нападника/плеймейкера. Щоправда, є ще Янузі та Будник, які також можуть зіграти з глибини по центру, або на якомусь з флангів. Албанець цілком комфортно почувається і на вістрі атаки, однак сьогодні в основі чекаємо Олександра Ковпака, який встиг відіграти 16 хвилин в кубковому поєдинку.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp