Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про тих, хто лікує рани не забувають (ФОТО)

8 березня 2015 р., 18:00

Бійці радо зустрічають гостей

Не всі бійці, які вийшли з Дебальцевого у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади, відразу повернулися додому. Зокрема, двоє містян Павло та Микола потрапили до Мукачівського військового госпіталю.


 

Обидва зазнали поранень та були прооперовані у Дніпропетровських медичних закладах.
Як і було домовлено на зустрічі у міськвиконкомі 3 березня, їх провідали у шпиталі побратими – Сергій Бугайцов та Олександр Багунов, міський голова, настоятель Свято-Іллівської церкви о.Михайло Юрина та мешканець міста Роман Попович-Шимко.

Військові почуваються добре, гостей зустрічають радо. Говорити про війну не дуже хочуть, бо обидва побували в самому центрі зла, яке огорнуло дві області на сході України. Пройшли через довгу розлуку з рідними, жорстокі кровопролитні бої, десятки смертей друзів та ворогів і самі на якийсь час були впевнені, що живими не вийдуть із цього пекла. Втім, будучи зараз на лікарняних ліжках кажуть, що 

Бог їх захистив, він почув їхні молитви, молитви рідних і духовенства.
Пройшовши найважчий відрізок життєвого шляху, згадуючи воєнні будні, хлопці оптимістично дивляться вперед та кажуть, що в України та українського народу ще все попереду і буде свято і на нашій вулиці.
Зараз у Мукачівському шпиталі багато юнаків та чоловіків, які пліч-о-пліч стояли на захисті держави. Вони спілкуються між собою, згадують курйозні ситуації та сумують за тими, чиє життя обірвалося на полі бою.

Наших Миколу та Павла ще трохи затримають у лікарні, а далі на них чекає довгий період реабілітації. Павло попереду матиме ще одну операцію. Але найголовніше, що вони з нами і повертаються у свої сім»ї, знову звикають до звичайного життя. Хоча, що один, що інший вже ніколи не житимуть так, як до цієї служби в армії, бо ця війна назавжди залишить свій відбиток на їхній душах, на їхній свідомості.

Іршавська міська рада


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp