Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокурор Закарпаття всіх рівняє під одну планку

2 квітня 2014 р., 18:25

Наразі прокуратура веде розслідування справ, фігурантами яких є представники правоохоронних органів, і поблажок до них не буде ніяких.

Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато досудове розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185, ч.1 ст.292 КК України (крадіжка та пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафтопроводів та нафтопродуктопроводів), в яких фігурантом та, ймовірно, організатором є працівник правоохоронного органу, Мукачівського Лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці.

«Завдяки ефективному процесуальному керівництву Ужгородської міжрайонної прокуратури, в ході розслідування кримінального провадження за фактом крадіжки було викрито і незаконну врізку в нафтопродуктопровід ДП "Прикарпатзахідтранс", що належить АТ "Юго-Запад"(м.Самара, Росія)»- повідомив прокурор Закарпатсьокї област і Олег Сидорчук.

У лісі, на околиці с.Циганівці, Ужгородського району, правоохоронці виявили несанкціоновану врізку - приварений до труби нафтопродуктопроводу металевий патрубок з шаровим краном на кінці та штуцером. В ході подальшого досудового розслідування і була встановлена причетність до цього злочину працівника міліції. На даний час, за клопотанням прокуратури, відносно нього Ужгородським міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Стосовно іншого злочину, - продовжив Олег Сидорчук, скоєного також працівниками міліції у Рахові, коли в помешкання заступниці голови Рахівського районного суду вночі приникли двоє чоловіків, один з яких – виявився працівником карного розшуку, а інший раніше судимий і намагалися винести сейф.То цих зловмисників вже затримано, їх повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15- ч.3 ст.185 КК України (замах на крадіжку) і наразі вони знаходяться в ІТТ Мукачівського МВ УМВС».

«Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу прокуратури області, а мною забезпечено контроль за його ходом. І зазначу, що прокуратурі байдуже посада чи приналежність особи, яка вчинила злочин, до якоїсь політичної сили чи структури - перед Законом усі рівні» - наголосив прокурор області.

Довідка: ч.1 ст. 292 КК України Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів, - караються штрафом від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

ч.3 ст. 185 КК України Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp