Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Протягом вихідних закарпатці випалили майже 40 гектарів землі

10 березня 2015 р., 12:13

Пожежникам довелось 29 разів гасити підпали трави та чагарників

Із приходом весни на Закарпатті різко збільшилася кількість загорань сухої трави на відкритій території. Так, лише за три вихідних дні з 7 по 9 березня на території краю зафіксували 29 таких пожеж. Загалом під час цих подій вогонь знищив близько 39 гектарів трави й чагарників. 

Однак не в усіх випадках завдана шкода цим обмежувалася. Зокрема, 9 березня у м. Ужгород і смт Воловець внаслідок загорання сухої трави було пошкоджено дерев’яну електричну опору, а 10 березня у м. Берегово полум’я з трави перекинулося на дерев’яну огорожу й повністю її знищило.

Читайте також: Чим небезпечне спалювання сухої трави?

Зазвичай загорання сухої трави трапляється через людський фактор, насамперед необережне поводження з вогнем при розведенні багаття чи спалюванні сміття. Відтак закарпатські рятувальники закликають громадян дотримуватися простих правил пожежної безпеки: будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем, не залишайте без нагляду розпалене багаття, не розпалюйте вогонь біля будинків і садиб, а також не спалюйте суху траву. Ці заходи нескладні і не вимагають матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре­тельне виконання дозволить вберегтися від біди. 

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

У ДСНС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp