Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Долари, цигарки, ніж, кастет та електрошокер – арсенал виявленого закарпатськими митниками

10 березня 2015 р., 12:17

Все це намагались протягом вихідних провезти через "зелений коридор" митного контролю

Протягом 7, 8 та 9 березня об’єктами контрабандних виявлень працівниками Закарпатської митниці ДФС стали долари США, у двох випадках цигарки та набір «рекетира»: ніж, кастет і електрошок. 

Всі як однин громадяни обирали для проходження митного контролю «зелений коридор», але працівники митниці, оцінивши всі можливі ризики, спрацювали ефективно й направили транспортні засоби та особисті речі громадян на поглиблений огляд.

Таким чином митники встановили, що громадянин Польщі, який заїхав на митний пост «Малий Березний» Закарпатської митниці ДФС на автомобілі «BMW X6» намагався вивезти з України та приховав від митного контролю 20 тис. доларів США. Українець, що їхав в Угорщину й хотів перетнути митний кордон в пункті пропуску «Тиса» на автомобілі «Ford Focus Kombi» із словацькою реєстрацією хотів підзаробити й приховав 530 пачок сигарет. На цьому ж пункті пропуску, також з метою отримати додатковий підзаробіток, але вже громадянин Угорщини, в автомобілі «Volkswagen Passat Variant» приховав 1120 пачок цигарок. На митному пункті пропуску «Малий Березний» в авто «АUDI A6» громадянина Словаччини, що їхав в Україну у приватних справах, працівники митниці знайшли ніж довжиною 24 см, кастет і електрошокер.

В основному все це було виявлено за допомогою простих але перевірених і надійних технічних засобів митного контролю: викрутки, ліхтарика, дзеркала тощо.

Таким чином поляк, українець та угорець вчинили дії, які мають ознаки порушення митних правил, передбачених статті 483 Митного кодексу України. Наразі прихована ними валюта, тютюнові вироби та транспортні засоби «Ford», «Volkswagen» із спеціально виготовленими тайниками вилучено.

Що стосується громадянина Словаччини, то він не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про предмети, які обмежені для переміщення через митний кордон України. Ці його дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України. Наразі ніж, кастет та електрошокер вилучено.
Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp