Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська мерія визначилась із тарифом на проїзд у маршрутках. Перевізники не згодні

10 березня 2015 р., 15:54

Місцеві перевізники оголосили ціну в 5,25 гривень за проїзд. Але згодні і на 4,50 гривень. Якщо приймуть останній, то обіцяють не піднімати питання тарифів протягом півроку

Сьогодні в Ужгородському міськвиконкомі відбулось засідання комісії по тарифах, на якій була озвучена нова вартість проїзду в ужгородських маршрутках.

«Досить важко було рахувати, тому що у кожного перевізника була своя методика підрахунку і свої цифри», - зауважив заступник міського голови Ярослав Шафар.

Члени комісії пояснили, що у зв’язку із зростанням курсу долара зросли ціни на паливно-мастильні матеріали. А згідно з чинним законодавством перевізники мають право вносити свої пропозиції по підняттю цін, якщо ціни на пальне змінюються на 10%. У даному випадку ціни на дизпаливо зросли на 90%, на газ – на 70%.

«Ми вважаємо, що у нас обґрунтованими є тарифи у розмірі 4 грн. Хоч перевізники заявляли різні ціни, у зв’язку із різними витратами та різною довжиною маршрутів», - заявили в комісії.

Самі перевізники із запропонованим тарифом не згодні:

«Ми виставили тариф 5,25 гривень. На момент, коли ми його розраховували, вартість дизпалива була 27 грн. Тому тариф не був завищений. При тарифі у 4 гривні, при закладеній у ньому рентабельності, навряд чи ми зможемо купити навіть один автомобіль за рік. На сьогодні самий реальний тариф – 4,5. Щоб ми хоча б півроку вас не дьоргали. І щоб ті 23 чоловіки, яких ми відправили в неоплачувані відпустки, повернулись на роботу», - заявив один із перевізників.

Після сьогоднішнього засідання комітету запропонований тариф буде винесений на громадські слухання. Опісля розробиться відповідний проект рішення, який буде опублікований на сайті міської ради, і згодом розглядатиметься міським виконавчим комітетом. Власне його члени і вирішать, чи їздитимуть ужгородці у маршрутках за новою ціною.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp