Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На околицях Буштина розпочали збір березового соку (ФОТО)

10 березня 2015 р., 21:51

Одна береза на день може дати не більше 3-х літрів соку

З настанням весни, коли стовпчик термометра вночі вже не опускається нижче нуля, у стволі дерева берези починається сокорух. Саме в цей час «мисливці» за цілющим березовим соком збирають поживний напій.

Для цього у стовбурі роблять невеликий отвір, куди встромляють жолобок, по якому крапля за краплею рідина стікає в ємність. Для збору радять використовувати скляні банки, але, як видно на фото, зробленому в околицях Буштина, поціновувачі березового соку все ж надають перевагу пластиковим пляшкам, пише Тячів.


Найсмачніший сік дає дерево з товщиною ствола понад 30 см. Ні в якому разі не можна чіпати молодих дерев. Щедрістю природи не варто зловживати: вважається, що одна береза на день без шкоди може дати не більше 3-х літрів соку. Після того, як закінчили збирати сік, ранку треба закрити дерев’яним кілком, щоб дерево більше не втрачало цінну рідину і не висохло.

Місцеві мешканці заготовляють сік для себе та своїх сімей, адже він містить чимало мінеральних речовин та є природним антибіотиком.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp