Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мальовничі місця НПП «Синевир», які варто відвідати навесні (ФОТО)

11 березня 2015 р., 15:15

Деякі місцини відкривають свою неповторність саме весною

Після холодної зими, перші весняні промені оживляють організм, наповнюють душу радістю, спонукають залишати задушливі приміщення та насолоджуватися весняною погодою. У цей час особливо хочеться побільше побувати на природі, тому пора пакувати валізи та бодай на вихідні вирватися на свіже повітря, подалі від цивілізації.

{g}

Національний природний парк «Синевир» надзвичайно багатий на принадні для туристів місця, які ваблять своєю красою у будь-яку пору року. Проте деякі місцини мають свою неповторність саме весною. Тепла, сонячна погода ось вже понад тиждень панує в регіоні, тож час рушати у весняну подорож національними природним скарбами.

Лише весною, а саме - у другій половині березня, ви можете побачити дивовижне цвітіння первоцвітів на 
теренах національного парку. Шафран Гейфеля в окремих місцях фіолетовим килимом вкриває великі площі землі. У Колочаві місце масового цвітіння шафрану назвали Долиною крокусів.

Одне з семи природних чудес України озеро Синевир весною робиться повноводним за рахунок талої води, його площа збільшується на 1-3 га. Часто у цей період острівок посередині озера зникає під величним водним плесом.

Навесні, коли у горах тануть сніги, водоспад Білий Звір, що знаходиться по дорозі до села Синевирська Поляна, стає бурхливим і несеться вниз до річки Тереблі з великою швидкістю та гуркотом. Холодна вода падає зі скелястого схилу гори, з-поміж смерек і буків, переливаючись по камінню, перетворюється в шумовиння – з прозорої на білу – створюючи неперевершену красу. А навколо – ліс, співають птахи…
Весна – неперевершена пора року і чудовий час для відпустки!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp