Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Акцизний податок поповнив місцеві бюджети Рахівщини

11 березня 2015 р., 20:48

Ставка податку встановлюється рішенням сільських, селищних та міських рад у відсотках від вартості підакцизних товарів (з податком на додану вартість). Зараз вона становить 5%.

Місцеві бюджети Рахівщини отримали понад 390 тис. грн акцизного податку. Саме такий обсяг надходжень забезпечено до місцевих бюджетів Рахівського району протягом лютого 2015 року від платників акцизного податку на роздрібний продаж підакцизних товарів.

Сплата цього податку відбувається до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів. Реєстрація контролюючими органами таких суб’єктів господарювання, як платників акцизного податку, здійснюється автоматично при поданні ними декларації.

Податківці зазначають, що з 1 січня 2015 року до платників акцизного податку віднесені особи, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів. Ця норма набула чинності згідно ухваленого Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» № 71-VIII від 28 грудня 2014 року, яким внесено зміни та доповнення до розділу «Акцизний податок» Податкового кодексу України.


За матеріалами ДПІ у Рахівському районі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp