Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Звернення Шаптала та колег-офіцерів до Порошенка має російське коріння, - СБУ

13 березня 2015 р., 18:39

Наприкінці лютого в адміністрації президента було зареєстроване звернення від полковника Шаптала, офіцерів бригади з Мукачева та інших підрозділів, що перебували у Дебальцевому. Звідки руки ростуть, що насправді писали листа, роздумовують в СБУ

У Служби безпеки України є підстави вважати, що до створення підробленого звернення до президента Петра Порошенка про звільнення керівництва Генштабу ЗС України, нібито підписаного командиром 128-ї бригади Сергієм Шаптала, причетні російські спецслужби.

"Командир 128-ї бригади полковник Шаптала та офіцерське зібрання 128й бригади, 25-го і 40-го батальйонів спростували інформацію про те, що нібито вони є підписантами цього документа. Цей документ вчора активно тиражували в ЗМІ, привернув увагу СБУ, було проведено відповідне розслідування", - розповів на брифінгу в п'ятницю в Києві радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає Ua.interfax.

Він наголосив, що це звернення є підробкою, до його створення причетний громадянин України Євген Бекреньова, з яким у найближчі дні будуть проведені слідчі дії. "Це фейк. Не було ні офіцерського зібрання, не було й підписантів цього документа. Ми з нетерпінням очікуємо Бекреньова в Україні для пояснення СБУ своїх мотивів створення цього документа", - зазначив М. Лубківський.

За його словами, розслідування показало, що в цьому документі зазначені номери телефонів та адреси польової пошти військової частини 25-го окремого мотопіхотного батальйону ЗС України. "Встановлено, що громадянин Бекреньов проживає в Ялті, власник мобільних телефонів зараз перебуває в Ростові-на-Дону. Місцезнаходження Бекреньова нам відомо, він перебуває в іншому місці, ми поки що не розсекречуємо цю інформацію. Але ми очікуємо його повернення додому", - розповів радник глави СБУ.

"СБУ схильна вважати, що діями Бекреньова керували російські спецслужби. Але для того, щоб мати підтвердження, ми маємо намір провести допит Бекреньова після його повернення до України - можливо, вже завтра або в найближчі дні", - повідомив М. Лубківський.

Раніше в ЗМІ з'явилося звернення, підписане нібито офіцерським зібранням і командиром 128-ї бригади, в якому зазначається, що Генштаб винен у ситуації, що склалася при виведенні сил антитерористичної операції з Дебальцевого Донецької області. У зверненні також міститься прохання про відставку всього керівництва Генштабу.

Згідно з останніми даними, під час атаки бойовиків колони сил АТО при виході з Дебальцевого загинули 19 українських військовослужбовців, 135 дістали поранення.

У той же час командир 128-ї бригади заявив, що не підписував листа президенту і дізнався про нього з Інтернету.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp