Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мер Мукачева рядить містянам затягти паски (ВІДЕО)

14 березня 2015 р., 18:30

Утеплити оселі та економити

Підняти тарифи підняли а звідки взяти на них гроші не пояснили. В урядовців з людьми розмова коротка, не платиш за газ – живи на вулиці. Нелегко з підвищенням ціни на блакитне паливо буде й місцевій владі, адже економити доведеться на всьому.

З новими тарифами пересічним громадянам варто знову ж таки затягнути паски: перейти на режим економії і утеплити помешкання, – радить міський голова. Щодо незахищених верств населення уряд передбачив субсидії для близько 5 млн. людей. Не відкидають в уряді і такого варіанту, що при нових тарифах люди перестануть платити комунальні зовсім. Все ж методи розправи із боржниками будуть безжалісними. Економити буде і міська влада. Державні установи невдовзі переведуть на альтернативне опалення. На це з бюджету передбачено більше 40 млн. грн. Нову котельню на твердому паливі побудуть невдовзі і в Мукачівській ЦРЛ. 2 млн. 200 тис передбачено з бюджету на опалення лікарні протягом року, але цих грошей не вистачить при нових тарифах. Від 2000 до 2500 кубометрів газу витрачають на обігрів лікарні на добу. У лікарні сподіваються: з новою котельнею їм удасться заощадити на опаленні. Яка показує практика, це вигідно, – каже міський голова. Варто сподіватися, що тверде паливо не дорожчатиме такими ж темпами, як і газ, а витрати на нові котельні виправдають себе.



М-студіо

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp