Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відзначили річницю проголошення Карпатської України (ФОТО)

15 березня 2015 р., 13:13

Українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній Європі народом, що не змирився із анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії ворога

У неділю, 15 березня, з нагоди відзначення 76-ї річниці проголошення Карпатської України в Ужгороді на набережній Незалежності відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Герою України, Президенту Карпатської України Августину Волошину.

Корзину квітів та букети троянддо підніжжя пам’ятника поклали голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль, перший заступник голови облради Михайло Попович, міський голова Ужгорода Володимир Погорєлов, керівництво правоохоронних та контролюючих органів краю, представники громадськості.

{g}

Довідково: У ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України. Тієї ж доби союзниця гітлерівської Німеччини Угорщина розпочала загальний наступ.
Для захисту краю 9 листопада 1938 р. була створена Організація народної оборони "Карпатська січ", що нараховувала 10-15 тис. членів, з яких військовий вишкіл пройшли 2 тис. осіб. В ніч на 14 березня 1939 р. перші угорські підрозділи вступили на територію Карпатської України. Тоді ж Августин Волошин проголосив Карпатську Україну незалежною державою.
Незважаючи на героїчний збройний опір нечисельних загонів Карпатської січ, ворога зупинити не вдалося і Карпатська Україна була окупована.

Карпатська Україна є прикладом прагнення українців до розбудови державності навіть у несприятливих зовнішньополітичних умовах.





Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp