Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кубанські козаки в Росії спілкувалися зі студентом-волонтером УжНУ українською

21 лютого 2014 р., 15:50

Студент відділення журналістики УжНУ Андрій Слохіняк повернувся з Олімпіади в Сочі, де працював волонтером у резидентському центрі. Перебував у Росії з середини січня, бачив процес підготовки Ігор, допомагав у розселенні спортсменів з інших країн, і врешт

Андрій зізнається, що під час виїзду до Сочі в нього були вкрай суперечливі відчуття, оскільки палко вболіває за події в Україні. Після жахливого побиття студентів він їздив до Києва на Майдан, тож після цього вирушати до Росії не надто хотілося.

«На Олімпіаду я хотів потрапити відразу після того, як закінчилося Євро-2012, під час якого також був волонтером. Хотів спробувати себе у сфері спортивного менеджменту. Тож робота у міжнародному колективі, та ще й у таких цікавих умовах, була для мене вкрай цікавою, бо ж мав змогу представити свою країну, дізнатися чогось нового про інші культури, – розповідає Андрій.

Враження від поїздки в нього надзвичайні, адже спілкувався з такими метрами, як Юстина Ковальчик, Мартен Фуркад, Уле-Ейнар Бйорндален, Віта Семеренко, Аннамарі Чундак. Працював у хорошому колективі, вдячний їм за підтримку, особливо тоді, коли дізнався про смерть Сергія Нігояна, з яким познайомився під час перебування на Майдані.

З Аннамарі Чундак
«Більшість росіян підтримує українців у тому, що нині переживає країна. Співчувають нам і європейці, американці, з якими розмовляв у Сочі, – розповідає студент. – Маю сказати, що росіяни подбали про безпеку. Перед кожним вокзалом, місцем скупчення народу розташували пункти огляду. Людей пропускали після обшуку, заглядали до сумок, перевіряли телефони, фотоапарати, ноутбуки, бо навіть у них могла бути вибухівка. Аби не виникало проблем, усі об’єкти обгороджували високим парканом.

Працювала не тільки міліція, а й кубанські козаки (після подій у Волгограді їм довіряли більше). Вони зі мною спілкувалися українською. А ще казали, що моляться за мирну Україну. Канадські спортсмени засвідчили, що підтримують нас на шляху до демократії.

Водночас багато хто питав, чи справді в українські справи втручається Америка: зрозуміло, що така думка прищеплена їхніми ЗМІ».

«Учора один із колег написав мені, що особисто бачив, як українська команда з валізами покидала Сочі. Я пригадую, коли на Кубку світу наші біатлоністки кричали «За Україну!», «За Майдан!». Переконаний, що їхня позиція не змінилася», – упевнений Андрій. Нагадаємо, що під час Ігор українська збірна хотіла брати в участь у змаганнях з чорними стрічками, але їм не дозволили цього робити.

«Be careful!» (Будь обережний!) – пишуть Андрієві колеги-волонтери з різних країн. Погоджуємося з ними, адже сьогодні найперше треба бути обережними всім, хто перебуває в епіцентрі подій. Іншим – максимально підтримувати й допомагати, адже мета в нас спільна, і якщо ми її досягнемо, то олімпійських перемог в України буде ще багато.
Наталія Каралкіна, Медіацентр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp