Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пожежники занепокоєні ситуацією у селі Зарічево, що на Перечинщині (ФОТО)

17 березня 2015 р., 14:19

З кожним днем тут збільшується кількість пожеж

Із початку 2015 року в Перечинському районі трапилося 14 пожеж. З них два загорання виникло в селі Зарічево, яке налічує 630 дворогосподарств. При цьому стільки ж випадків розгулу вогняної стихії зафіксували в цьому населеному пункті за весь 2014-й.

Зважаючи на це, 17 березня працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з представниками соціального захисту, органів внутрішніх справ і місцевого самоврядування за участі представників засобів масової інформації здійснили профілактичне відпрацювання Перечинщини, зосередивши особливу увагу на селі Зарічево.

Насамперед у центрі Перечина рятувальники розгорнули мобільний консультаційний пункт, покликаний підвищити обізнаність населення у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту. Протягом дня викладачі навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та цивільного захисту розповідали перехожим, як треба надавати першу медичну допомогу, як слід діяти при пожежах та інших надзвичайних ситуаціях, як потрібно використовувати протигази й надягати захисні костюми тощо.

Далі представники ДСНС попрямували в с. Зарічево, де мешкає 2350 осіб. Рятувальники відвідали будинки громадян і звернули увагу господарів на основні правила пожежної безпеки та головні причини виникнення загорань, серед яких необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електрообладнання, дитячі пустощі з вогнем тощо. Окремо фахівці наголосили на забороні спалюванні сміття, опалого листя й сухої трави, адже цього року на території району вже 9 разів горіло сухотрав’я. Кожному власнику оселі фахівці вручили пам’ятки безпеки, покликані підвищити обізнаність людей щодо способів запобігання пожежам. Особливу увагу під час відпрацювання працівники ДСНС приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам.

{g}

Окремо рятувальники зайнялися вихованням підростаючого покоління. Фахівці відвідали дитячий садок і загальноосвітню школу с. Зарічево, де поінформували молодь про ази пожежної безпеки та цивільного захисту. Учасникам лекції продемонстрували пізнавальні фільми й роздали яскраві листівки із наочним зображенням правил, яких треба дотримуватися задля уникнення загорання в будинку. Крім цього, дітям розповіли, як треба діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, зокрема: не чіпати руками підозрілий пристрій, огородити місце знахідки й повідомити по подію до служби порятунку за номером «101». Аби зацікавити вихованців дитсадка і школярів темою пожежної безпеки, їх ознайомили із пожежно-технічним обладнанням і спорядженням вогнеборців. Також рятувальники здійснили показові виступи й дали дітям можливість приміряти бойовий одяг пожежників.

Цього року це вже не перше профілактичне відпрацювання, проведене на території Закарпаття. Протягом січня-лютого подібні заходи відбулися у м. Іршава, с. Нижній Бистрий на Хустщині, с. Баранинці Ужгородського району, селах Ділове та Розтоки, що на Рахівщині, с. Батрадь Берегівського району тощо. Утім на цьому спеціалісти Управління ДСНС України у Закарпатській області не збираються зупинятися і планують охопити профілактичними відпрацювання всі райони області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp