Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців закликають позбутися боєприпасів та вибухових речовин

3 квітня 2014 р., 14:54

В період з 1 по 30 квітня на території Закарпатської області, як і всюди в державі, триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Основна його мета — не лише вилучення в населення незареєстрованих «стволів», боєприпасів і вибухових матеріалів, а й офіційна реєстрація зброї на громадян, котрі добровільно здають її у встановленому законом порядку. 

Якщо громадянин добровільно здасть наявну в нього нелегальну зброю та боєприпаси, то звільняється від кримінальної відповідальності, яка передбачена ст.263 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин без відповідного дозволу караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Носіння, виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів чи іншої холодної зброї без відповідного дозволу караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, позбавленням волі до 3 років або штрафом до 50 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян. Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст.190 КУпАП України, порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї тягне за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї або без такої. - Шановні закарпатці! 

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити у злагоді з Законом, то в період проведення місячника добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявою до підрозділів дозвільної системи міліції, де вам нададуть кваліфіковану консультацію, допоможуть у легалізації зброї, - каже начальник дозвільної системи УГБ УМВС України в Закарпатській області майор міліції Михайло Січка. 
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp