Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатських піротехніків роботи не меншає

18 березня 2015 р., 14:00

Вони продовжують невтомно знешкоджувати "подарунки" з минулого.

Закарпатські рятувальники-піротехніки продовжують вилучати та знешкоджувати небезпечні знахідки минулої війни

На сьогодні, 18 березня, піротехніки Управління ДСНС України у Закарпатській області на околиці Мукачева вже вилучили та знешкодили 106 небезпечних знахідок минулої війни. Роботи тривають.

Повідомлення про виявлення цілого арсеналу боєприпасів часів Другої світової війни, до оперативно-рятувальної служби Закарпатської області надійшло учора, 17 березня. Таку небезпечну знахідку виявили співробітники СБУ на околиці Мукачева (село Лавки), неподалік готельно-ресторанного комплексу.

 

Наразі, піротехніками Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області вилучено та знищено: бойових протитанкових мін – 28 од., учбових протитанкових міни – 70 од., учбових протидесантних мін – 8 од.
Контрольна перевірка території на наявність інших вибухонебезпечних предметів триває. Про загальну кількість вилучених та знешкоджених боєприпасів буде повідомлено згодом.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до місцевих мешканців та організацій, які здійснюють земляні роботи, бути дуже обережними та в черговий раз нагадує основні правила безпеки.

Якщо, скажімо, пораючись на городі, ви натрапили на малознайомий предмет, який за зовнішніми ознаками нагадує вибухонебезпечний предмет, то, передусім, припиніть всі роботи. Не намагайтеся сковирнути або витягти незнайому знахідку із землі – це завдання спеціалістів. Найменший рух здатен призвести до вибуху, а ви потрібні своїй родині.

Негайно повідомте про свою знахідку органи місцевої влади, оперативно-рятувальну службу за телефоном «101», правоохоронців. Якщо для цього вам потрібно бодай на кілька хвилин залишити місце знахідки, потурбуйтеся, щоб за час вашої відсутності ніхто не торкався знайденого предмета. Не доручайте справу охорони хлопчакам, оскільки зазвичай у боротьбі цікавості з небезпекою у дітей перемагає перше.

ДСНС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp