Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жителів Воловця закликали не палити сухотрав’я (ФОТО)

18 березня 2015 р., 16:00

Останім чпсом у краї часто горять екосистеми.

За останні кілька тижнів на Закарпатті суттєво побільшало пожеж в екосистемах. Зокрема, щодня трапляються загорання сухої трави на відкритій території. Не став винятком і Воловецький район, де протягом лютого-березня цього року виникло 4 подібні пожежі. Як наслідок, вогонь знищив більше 10 гектарів трави й чагарників, а також одну допоміжну господарську споруду. Відтак працівники районного відділу ДСНС провели в смт Воловець акцію з інформування населення щодо заборони спалювання сухотрав’я.

 

Рятувальники здійснили подворовий обхід, роздали громадянам пам’ятки й усно закликали дотримуватися вимог Законів України «Про охорону атмосферного повітря», «Про охорону навколишнього природного середовища» та правил пожежної безпеки. Як засвідчує практика, пораючись на городі населення замість компостування залишків рослинності часто обирає спалювання трави. При цьому люди не задумуються над тим, що така поведінка може призвести до трагічних наслідків. Слід зазначити, що якби не оперативне втручання підрозділів вогнеборців, наслідки пожеж у екосистемах могли б бути набагато масштабнішими, адже поривами вітру неконтрольоване полум’я миттєво охоплює великі території, будівлі, споруди та лісові масиви.

Воловецькі бійці ДСНС звернулися до громадян із закликом не спалювати самовільно суху траву й опале листя. Якщо ж особа отримала від уповноважених служб дозвіл на спалювання рослинності чи сміття, їй треба бути уважною та обережною у поводженні з вогнем. Перш ніж розпалити багаття, необхідно розчистити навколо нього суху траву в радіусі 1 м. Заборонено розводити вогнища у вітряну погоду, в інших випадках слід постійно контролювати процес горіння. Це дозволить не стати винуватцем пожежі, уникнути зайвих матеріальних втрат і не спричинити загрозу власному життю й безпеці оточуючих.


У ДСНС України у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp