Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Берегівщині наростає "мисливський" конфлікт

18 березня 2015 р., 19:30

Суперечки тривають вже не один місяць

У районі наростає протистояння, яке може призвести до збройного конфлікту.

Вже не перший місяць на Берегівщині триває конфлікт через мисливські угіддя. Його джерело – дозвіл на користування угіддями для ведення полювання. І є дві сторони конфлікту – ГО «Берегівське районне товариство мисливців та рибалок» та ПП Вікторія. Про деталі ситуації вирішили розповісти журналістам члени товариства та їх адвокат.

Останні15 років32 тисячами гектарів мисливських угідь на Берегівщині користуються члени ГО «Берегівське районне товариство мисливців та рибалок». Наразі вони намагаються продовжити термін на користування угіддями іще на15 років.

Сьогодні на4 тисячі га із згаданих угідь претендує ПП «Вікторія». Примітно, що 90% тих земель, які хоче взяти підприємство, перебувають у «зеленій» зоні, близькій до кордону (це села Свобода, Астей, Батьово, Дідово).

Сьогодні ситуація склалася таким чином, розповідають мисливці, що не скасувавши рішення про надання угідь їм у користування, обласна рада хоче передати ту саму ділянку іншим користувачам.

«Ми полюємо на цих територіях вже15 років, і не хотілось би, щоб їх віддали іншому колективу. Ви ж розумієте, що якщо рада затвердить і віддасть землю ПП Вікторія, в одній хаті буде два господарі і почнеться збройнийконфлікт», — сказав адвокат товариства мисливців журналістам.

Варто зазначити також, що під час прес-конференції17 березня голова Закарпатської ОДА Василь Губаль зазначив, що на його переконання обидві сторони повинні домовитися самостійно, «а не виносити це на сесії, не робити з цього політику, і втягувати у цей конфлікт депутатів».

Натомість, якщо таки дійде до збройного протистояння, про яке говорять сторони конфлікту, очільник області буде звертатися до правоохоронних органів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp