Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Намет № 23, або закарпатці на Майдані (ФОТО)

3 квітня 2014 р., 17:27

Коли не прийди на Майдан, там завжди можна знайти закарпатців. На головній площі столиці нам вдалося зустріти близько двох десятків краян, здебільшого чоловіків. Чимало з них тут з перших днів

У закарпатському наметі "Час Закарпаття" зустрічають гостинно і, за кращими закарпатськими традиціями, пропонують кави, розповідають про побут. Біля намету колють дрова, в середині просторо і тихо. А ще місяць тому тут було як у вулику.

На стінах закарпатського намету, поряд з зображеннями Степана Бандери та Романа Шухевича, висять портрети президента Карпатської України Августина Волошина та головного коменданта "Карпатської Січі" Дмитра Климпуша. Галерею доповнює дитячий малюнок. Його намалювала донька закарпатської активістки і просила передати на Майдан. Так виглядає революція очима дитини: жовте сонце, синє небо та червоні люди (беркутівці з протестувальниками).

Запитую в людей, що роблять протягом дня. Кажуть, готуються до найгіршого. І як підтвердження тому - книжка "33 стратегії війни" на столі.

- Ось це наша настільна книжка тепер, - пояснюють активісти. З під-неї скромно визирає "Новий заповіт". Крім книжок, в наметах є телевізор, радіо. Хтось приходить зі своїм ноутбуком і підключається до WI-FI. Скільки ще пробудуть на Майдані, закарпатці не знають й самі. Відповідають як і раніше - скільки буде треба.

{g}

Закарпатці розташувалися на Майдані у кількох наметах. Один - біля головпоштамту, інші неподалік - за нульовим кілометром (глобусом), звідки вказано кілометраж від столиці до обласних центрів України. Бруківку, що вкривала пам'ятник і начебто була завезена з Мукачева - розібрали. Її замінюють на нову.

Звісно, це вже не той Майдан, що був восени, а надто він відрізняється від зимового. Весняний Майдан радше нагадує музей, аніж поле бою. Людей на площі в рази менше. В основному - туристи та самооборона. Довкола безлюдні барикади, гори шин, каміння, коктейлі молотова, розбиті машини автомайданівців, пробиті каски, колекції "мирних" куль від "мирних" беркутівців та квіти, море лампадок і квітів, що зносять люди на вшанування пам'яті жертв Небесної сотні. Біля КМДА - синьо-жовте піаніно. Люди грають сумних пісень. Аж не віриться, що вже минуло 40 днів із тих буремних часів як полягли герої Небесної сотні.

Час Закарпаття


hhhh 04.04.2014 10:03 IP: 19.248.202.46
Меня интересует почему эти борцы за Украину до сих пор отсиживаются на майдане, а не пошли добровольцами в армию? Там как раз "добровольцев" сгоняют
Закарпатка 03.04.2014 19:31 IP: 210.78.16.195
Бандера наш герой. Слава Україні!
русин 03.04.2014 19:07 IP: 78.71.99.176
Боже праведный!Кто-бы мог подумать и представить - закарпатцы и портрет людоеда бандеры!Опомнитесь ,люди,вам не простят этого !

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp