Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жінки та матері учасників АТО боротимуться із хабарництвом на Тячівщині

19 березня 2015 р., 21:47

Не для того ж їх чоловіки та сини воюють, аби у цей час якийсь чиновник в тепленькому кріслі у незаконний спосіб збагачувався матеріально

Сьогодні у великому залі райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва району з жінками та матерями, чоловіки і сини яких є учасниками АТО. Провів зустріч т.в.о. голови Тячівської райдержадміністрації Василь Йовдій за участі в. о. голови районної ради Ігоря Грабаря та в.о. керівника апарату райдержадміністрації Богдана Макусія, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації. 

Метою такого зібрання стало створення на території району громадської організації, яка здійснюватиме соціальний та правовий захист учасників АТО та членів їх сімей. Як зауважив керівник району Василь Йовдій потреба у такому об’єднанні назріла давно, адже на шляху до реалізації прав та законних гарантій такій категорії людей, трапляються й перешкоди. 

- Ми розуміємо, що державі зараз дуже важко, що ті пільги, які сьогодні передбачені законом, не завжди будуть надаватися через бюрократичні перепони. На жаль, у чиновницьких кабінетах ще й досі сидять такі собі «пани», які будуть казати: «ми ваших дітей та чоловіків на війну не посилали». Тому й потрібно створити таку організацію, яка буде захищати права наших захисників та всіх вас, - наголосив Василь Михайлович. 

У свою чергу присутні у залі жінки поскаржилися не лише на типове «відфутболення», яке трапляється дуже часто, коли вони приходять у деякі інстанції з приводу вирішення своїх питань. Найболючішою проблемою залишається хабарництво у медичній сфері та в соціальних закладах району. Для прикладу, як повідомила одна жінка учасника АТО, що для того аби народити дитину у районному пологовому відділенні тячівським лікарям потрібно заплатити хабар у сумі 700 доларів. 

Що з таким ганебним явищем як і з хабарництвом загалом потрібно боротися погодилися всі учасники зібрання. Але для цього необхідно об’єднати зусилля і влади і громадськості. Тож саме жінки учасників АТО, які мають інстинкт справедливості повинні стати тією рушійною силою з викорінення такого зла. Не для того ж їх чоловіки та сини воюють, аби у цей час якийсь чиновник в тепленькому кріслі у незаконний спосіб збагачувався матеріально. 

Отож, обговоривши проблемні питання, зокрема, які стосуються виплат соціальних гарантій, надання земельних ділянок учасникам АТО було прийнято рішення створити громадську організацію, яка займатиметься такими питаннями. Відтак за участі присутніх у залі жінок, які одноголосно зголосилися бути членами цієї організації, проведено установчі збори та обрано її керівний склад. Очолила новостворене об’єднання дружина військового Віталія Мелеганич з Тересви. Після оформлення всіх юридичних документів громадська організація приступить до своєї роботи. До її лав запрошуються всі мешканки Тячівського району, рідні яких є учасниками АТО та зі зброєю в руках захищають територіальну цілісність нашої країни. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp