Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Києві відкрили етно-кафе "Кіфлик": інтер’єр, меню та закарпатський колорит (ФОТО)

21 березня 2015 р., 09:33

"Піціцький ресторанчик" відкрив жителям столиці закарпатську кухню

7 березня для киян та гостей столиці свої двері відкрило нове маленьке, але затишний заклад. "Хто?" Кіфлик? Який ще кіфлик", - запитають недосвідчені кияни. Однак присівши за столик в кафе вам піднесуть ці самі "кіфлики" - маленькі рогалики, присипані цукровою пудрою. Таким частуванням тут вітають кожного гостя. 

"Кіфлік" на Шота Руставелі, 4. 

Відкрили заклад дві дівчини, Таня і Олена. Обидві з Західної України, обидві розмовляють тією мелодійному українською мовою і з тими унікальними діалектами, які не почуєш на вулицях нашого міста. А починалося все з ресторанного дня, коли відкривши на один день свій локальний ресторан, дівчата пригощали киян випічкою. Тепер скуштувати українські страви можна в самому центрі Києва. 

Vgorode гідно оцінив щедрість і українську гостинність господинь закладу і хоче поділитися враженням з нашими читачами. 

Інтер'єр 

Кафе або як його ласкаво називають Таня і Олена "піціцький ресторанчик" нагадує затишну вітальню, з м'яким диваном, пуфами, кріслами і дерев'яними столами. Також присісти можна на двох столиках біля вікна або примоститися на подушках на підвіконні. Якщо хочете спілкування - є великий стіл, де вам приготують каву, глінтвейн, і обладнаний обліпиховий чай. Всього близько 20 посадочних місць. 

{g}

Обов'язково зверніть увагу на посуд, зроблений в Івано-Франківській області. Гаварецька легка кераміка нікого не залишить байдужим. 

Є туалет і Wi-Fi. Скоро з'явиться велопарковка та літня тераса. 

Меню і ціни 

В меню - українська кухня, адаптована на сучасний манер. Якщо вас лякають назви "пасуля підбівана", "різі-бізі", "шовдарь", "човлент", "крумпляники" і "бограч", то це все обов'язково варто спробувати, щоб знати наскільки цікавою може бути наша кухня, яка багата не тільки борщами і варениками. Також в меню сирна (закарпатські сири з виноградом, мармеладом, медом та горіхами) та м'ясна тарілки (м'ясо, ковбаса, солонина і мова коптяться на вишневих гілках) 115 і 105 грн відповідно.


Є салати, перші та другі страви. Сюди можна сміливо приходити щільно поснідати, пообідати і повечеряти. Також запитуйте щось солоденьке. Випічкою займається переселенка з Волновахи Надя, а за всі страви відповідає кухар з Івано-Франківської області, який працював до цього в Польщі. 

Запити все можна чаєм в асортименті від 20 грн; кавовими напоями; глінтвейном із закарпатського вина з ромом - 33 грн і домашніми наливками - 28 грн за 50 грам. 

Плюси 

- Дуже смачна кухня, красивий посуд, домашня атмосфера. 

- Дівчата із задоволенням пояснять походження кожної страви і її історію. 

- Приємний комплімент для кожного гостя - ті самі незрозумілі "кіфликі" на тарілочці. 

Ви зрозумієте, що це рогалики з різноманітною начинкою. 

Мінуси 

- Маленька кількість посадочних місць, краще резервувати столик. 

- Так як меню ще розробляється, є багато страв, а також солодких десертів, які не внесено до меню. Треба питати. 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp