Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міндоходів повернуло платникам 3 мільярди

3 квітня 2014 р., 19:02

Міністерство доходів і зборів відновило відшкодування податку на додану вартість.

Платникам вже повернули 3 млрд. грн. бюджетної компенсації. 

Про це заявив Перший заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. 

За його словами, у березні сума відшкодування склала 2,3 млрд. гривень, а зараз вже перевищує 3 млрд. „Ми врегулювали ситуацію з відшкодуванням податку на додану вартість експортерам. У лютому цей процес було призупинено через масштабні махінації. Наші фахівці вже проаналізували подані на відшкодування заявки. У переліку претендентів на відшкодування немає жодної „податкової ями”, – наголосив Ігор Білоус. Загалом, у березні до загального фонду державного бюджету було зібрано 17,4 млрд. грн., що трохи перевищує показник відповідного періоду минулого року. Таких результатів вдалося досягти за рахунок стабілізаційних кроків та заходів з детінізації економіки. 

Керівник відомства також окреслив пріоритетні напрями у роботі Міндоходів на найближчий час. Так, фахівці Міністерства вже працюють над змінами підходів щодо адміністрування податків і зборів, яке має стати більш ефективним. Змінено й критерії формування плану відбору суб’єктів господарювання до перевірок. На думку Ігоря Білоуса, потрібно взагалі скасувати перевірки мікробізнесу, оскільки вони не є результативними. Потребує реформування і податкове законодавство. 

Над розробкою окремих норм та положень вже працює новостворена робоча група. „Моя позиція – реформування податкової системи має відбуватися не революційно, а еволюційно. Зміни здійснюватимуться поступово з урахуванням комфортних для бізнесу темпів та перехідних періодів. Більше того, ці зміни ми хочемо робити у постійному діалозі з бізнесом”, – підкреслив Ігор Білоус. 
Прес-служба Міндоходів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp