Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові нагородили переможців конкурсу угорської пісні (ФОТО)

22 березня 2015 р., 20:00

Дійство пройшло у інституті Ференца Ракоці ІІ.

Упродовж дня він проходив у Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці. Учасники – діти віком від6 до17 років з усіх районів краю, де компактно проживають угорці.

 

Мета – прилучити підростаюче покоління до витоків народної творчості, прищепити юні потяг до джерел автентичногоспадку. — Нинішнього року зросла не лишень кількість бажаючих продемонструвати при широкому загалі своє вміння інтерпретувати угорське народне мистецтво, а й рівень виконання,– поділився з “Карпатським об’єктивом” голова журі, знаний фахівець з Угорщини Лайош Пал.– Тому не просто було визначитись з переможцями та лауреатами – засідали майже півтора години замість передбачених30 хвилин. Зрештою, результат народився. В індивідуальних категоріях довелося навіть присуджувати перші місця по двом номінантам. Так, у віковій підгрупі, де змагались молодші (від6 до12 років), найкращими визнано Жофію Педрук з Ужгородської ЗОШ № 10 ім. Дойко Габора та Бернадет Кеслер з цього ж навчального закладу. У другій віковій категорії (13 –17 років) пальму першості вибороли Емеше Попович з Мукачівської ЗОШ № 2 ім. Ференца Ракоці та Фружіна Тотар з Пийтерфолвської школи мистецтв. Серед хорів не мав собі рівних дитячий колектив уже згадуваного творчого закладу з Пийтерфолви.

Переможцям та учасникам, котрі посіли другі-треті місця, вручили відповідні Дипломи та цінні подарунки. Заохочувальні призи отримали й педагоги, які готували дітей до виступів. Нагороди вручали секретар Берегівського регіонального осередка Товариства угорських педагогів Закарпаття Кароль Беркі та донька голови журі, популярна виконавиця угорських народних пісень Естер Пал.

До речі, вона приїхала в Берегово з нещодавно народженою дитиною, котру під час нагородження “пеструвала” хресна мама – керівник дитячого хору з Вишкова. На переможців у індивідуальному конкурсі чекають також тижневі поїздки до центру відпочинку Занка, що поблизу Балатона, та у табір мистецтв м.Будоерш (Угорщина). Призери серед хорових колективів відпочиватимуть у мистецьких таборах нашого краю.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp