Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цього тижня мукачівські депутати вирішать долю будівництва міні-ГЕС на Латориці

23 березня 2015 р., 14:54

Проект передбачає зведення каскаду чотирьох гребель малих гідроелектростанцій

17 березня 2015 року в малому залі Мукачівської міської ради відбулося засідання робочої групи під головуванням першого заступника міського голови Нусера Е.Е. з обговорення питання будівництва каскаду міні ГЕС (4 ГЕС) на р.Латориця в м.Мукачево потужністю 4 МВт.

В засіданні прийняли участь представники виконкому, начальник управління міського господарства, керівник Державної служби надзвичайних ситуацій, начальник відділу комплексного проектування «Закарпаттяводпроект» БУВР Тиси та заступник начальника Мукачівського міжрайонного управління водних, керівник проектів ТОВ «Закарпатське енергетичне товариство» та головний інженер даного проекту.

Заступник начальника Мукачівського міжрайонного управління водних ресурсів Сивоус І.Ф. зауважив, що в проекті необхідно розробити заходи щодо забезпечення пропуску паводку 1% забезпеченності та на зимовий період з верхнього б’єфу запроектувати льодорізи. Будівництво на базі чотирьох гребель малих гідроелектростанцій дозволить повністю забезпечити місто Мукачево електроенергією для освітлення, опалення та потреб населення. Міні-ГЕС можуть вирішити актуальну для Закарпаття проблему повеней і маловоддя, регуляції стоку річок та збереження води.

За підсумками засідання члени робочої групи схвалили розробку проекту будівництва каскаду міні-ГЕС в м.Мукачево. Висновки робочої групи оформлені протокольним рішенням, яке буде винесено на розгляд сесії Мукачівської міської ради 26 березня 2015 року.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp