Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Етелла Чуприк запрошує на шостий концерт циклу «32 сонати Людвіга Ван Бетховена»

23 березня 2015 р., 21:04

Учасникам АТО вхід на концерт - безкоштовний!

І знову невтомна і блискуча Етелла Чуприк готує нам зустріч із музикою великого Маестро: 25 березня у Великій залі Закарпатської обласної філармонії відбудеться шостий концерт із циклу «32 СОНАТИ ЛЮДВІГА ВАН БЕТХОВЕНА».

Хочемо нагадати, що всього заплановано дев’ять таких вечорів, кожен з яких охоплює кілька фортепіанних сонат композитора з різних періодів його творчості. До березневої програми ввійшли сонати No 7 Ре мажор, No 8 До мінор «Патетична», No 10 Соль мажор та No 12 Ля-бемоль мажор. Перша з них належить до циклу трьох сонат ор.10, присвячених Анні Маргариті фон Браун. Соната для фортепіано No 8 (ор. 13) До мінор відома під назвою «Патетична» (Grande Sonate Pathétique), присвячена князю Карлу Ліхновському. Свою назву (від грецького слова «pathos» - «пафос») отримала від автора на прохання видавця, враженого піднесеним настроєм і трагізмом цього опусу. Сучасники вважали твір незвичайним і сміливим. 10-у сонату маестро присвятив баронесі Жозефіні фон Браун, а 12-у – князю Карлу фон Ліхновському.

У вир величної і нестримної бетховенської музики вас знову поведе заслужена артистка України, віце-президент Асоціації українських піаністів, солістка Закарпатської обласної філармонії Етелла ЧУПРИК.

Ведуча – Катерина КЕРЕЧАНИН.

Початок концерту о 18.30.





Таїсія Грись

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp