Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Освітні заклади Ужгорода отримають більше 5 мільйонів

25 березня 2015 р., 16:14

У першу чергу йдеться про виділення коштів на встановлення енергозберігаючих технологій

Сьогодні на базі “Ужгородського економічного ліцею, ЗОШ І-ІІI ступенів” відбулася міська освітянська колегія. Участь в заході взяв і голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

Володимир Чубірко насамперед закликав освітян до дискусії, адже галузь наразі реформується. Він зазначив, що керівництво області в першу чергу активізує роботу з впровадження енергозберігаючих технологій у бюджетних установах. Місто з обласного бюджету цього року отримає 3 млн. на заміну котлів на твердопаливні. «Ми готуємося до нових цін на енергоносії. В ужгородських школах слід повністю замінити вікна на металопластикові. Також є необхідність встановлення котлів, що працюють на альтернативних видах енергії, що забезпечить тепло у наших садочках та школах вже цієї зими», – вважає Володимир Чубірко. 

Керівник ради повідомив, що цього року з обласного бюджету виділено 5,3 млн. гривень на освітні заклади міста. В першу чергу йдеться про виділення коштів на встановлення енергозберігаючих технологій – заміну вікон, утеплення фасадів. 400 тис. на ремонт фасаду виділено для ЗОШ №3,таку ж суму на ремонт фасаду ДНЗ №15 та №20,ДНЗ№26, НВК «Ялинка», ДНЗ №29, по півмільйона на ремонт фасаду отримає ЗОШ №19, №2, НВК «Ужгородський економічний ліцей», ЗОШ №8.На благоустрій ЗОШ №1 виділять 400 тис. на благоустрій та півмільйона на капремонт даху класичної гімназії.

Також керівник ради виконав приємну місію – вручив для ужгородських шкіл сертифікати на обладнання, придбаного за рахунок обласних освітянських програм.

Так, два комплекти лабораторних програмно-апаратних комплексів для кабінетів біології для ЗОШ №2, інтерактивний комплекс для ліцею «Лідер» – ЗОШ №20, для ЗОШ №8, два лабораторні програмно-апаратні комплекси для кабінету хімії класичній гімназії, мультимедійні посібники для 7-11 класів для ЗОШ №3 (7 штук), для ЗОШ №8 (7 штук), ЗОШ №7 (7 штук), для ЗОШ №5 (7 штук), для ліцею «Інтелект» – ЗОШ №11 (7 штук), для ЗОШ №19 (7 штук), для ліцею «Лідер» -ЗОШ №20 (7 штук), для гімназії (7 штук), для лінгвістичної гімназії ім. Т. Г. Шевченка (7 штук), для ЗОШ №2 (7 штук). Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp