Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські медики обговорили актуальні питання (ВІДЕО)

26 березня 2015 р., 09:54

Перше на порядку денному -- лікування військових

У середу, 25 березня в Ужгороді під час чергової колегії управління охорони здоров’я медики краю обговорили низку актуальних питань.

Головний лікар обласного кардіологічного диспансеру Роман Соскида детально проаналізував роботу кардіологічної служби області за минулий рік. Також Роман Соскида повідомив про початок реалізації в області проекту Світового банку, який передбачає відкриття в Хусті катетеризаційної лабораторії, розширення парку швидких допомог та проведення інших заходів, спрямованих на покращення надання кардіологічної допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями.

Питання надання медичної допомоги військовослужбовцям, що повернулися із зони антитерористичної операції – серед пріоритетів. Cолдати і офіцери, були оглянуті сімейними лікарями і за необхідності скеровані до районного чи обласного медичного закладу.

Психологічна допомога військовослужбовцям нині надається волонтерами, психологами і психотерапевтами. Проте, гостро стоїть питання із штатними медичними працівниками, які працюють в цій галузі. За словами заст. начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавети Біров в області є тільки 15 штатних посад психотерапевтів та психологів.

Обласний психіатр Тетяна Алмашій детально зупинилась на необхідності надання первинної психіатричної допомоги сімейними лікарями. Адже з тими чи іншими психологічними проблемами пацієнти зустрічаються все частіше.

Також на колегії виступила координатор програми «Здоров’я жінок України» Марина Каштальян, яка ознайомила присутніх з проблемами демографічної ситуації в країні та шляхами їх вирішення. Зокрема йшлося про необхідність проведення освітньої та профілактичної роботи як серед молоді, жінок репродуктивного віку, так і серед медиків.

Під час колегії було прийнято ряд рішень, які окреслили подальші кроки розвитку медичної галузі краю.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp