Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Науково-навчальний центр «Синевир» розширює кордони

26 березня 2015 р., 10:22

Після закінчення сезону практик центр готовий прийняти на відпочинок усіх бажаючих

Науково-навчальний центр (ННЦ) «Синевир» Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова готовий до прийому студентів для проходження навчально-польової практики. Перший заїзд очікується 13 травня.

Як розповів директор ННЦ «Синевир» Анатолій Дербак, за минулий зимовий період працівники науково-навчального центру провели роботи з благоустрою території, налагодили постійне водопостачання та побудували новий житловий корпус, де зможуть комфортно проживати додатково ще більше студентів. Загалом центр одночасно може прийняти 80 чол. У будівлі є всі зручності. Бажаючі купаються у чані з мінеральною водою чи прогулюються до мінерального джерела «Колочава», де можна вільно напитися лікувальної води скільки завгодно. Для студентів проведено Інтернет, облаштовано додаткові місця для відпочинку, ведеться підсобне господарство. Отже, відчувається рука господаря.

Проходячи практику у Колочаві, студенти київського вишу зможуть відвідувати та досліджувати екологічні стежки. Окремим пунктом проходження практики студентів стане робота із учнями середніх шкіл, що розташовані у межах НПП «Синевир». Особливо тісна співпраця ННЦ «Синевир» налагоджена з Синевирсько-Полянською ЗОШ І-ІІІ ст. і Меришорською ЗОШ І-ІІ ст.

У вільний від навчання час, для студентів та викладачів проводяться екскурсії до визначних місць НПП «Синевир»: одного з семи чудес України – озера Синевир; єдиного в Україні Центру реабілітації бурих ведмедів; візит-центру парку і експозиції лісосплаву; походи в гори тощо. Працівники національного парку завжди професійно забезпечують студентів відповідною екскурсійною і еколого-освітньою роботою.

На засіданні табірної комісії, яка недавно відбулася в Національному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова в Києві. обговорювалися питання подальшого розвитку ННЦ «Синевир». Розширення та розбудова центру дасть поштовх соціально-економічному розвитку регіону і допоможе вирішити бодай частково проблему безробіття у Колочаві.

– Велика подяка за побудову та розширення НЦЦ «Синевир» ректору університету Віктору Андрущенку, першому проректору з організації навчально-виховної роботи і економіки Олегу Падалці, голові профкому Івану Горбачуку та директору НПП «Синевир» Миколі Дербаку. Всі вони разом створили чудові умови для проходження практики, навчання та відпочинку студентів і викладачів університету, – каже директор ННЦ «Синевир» Анатолій Дербак. – Крім того, після закінчення сезону практик наш центр готовий прийняти на відпочинок усіх бажаючих. За детальною інформацією потрібно звертатися у профком університету. А невдовзі буде створено власний сайт ННЦ «Синевир».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp