Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виростили, вигодували, виловили – подбайте про декларування

4 квітня 2014 р., 10:17

Фахівці Міндоходів у Закарпатській області повідомляють, що доходи від продажу власної сільгосппродукції пільгуються.

Проте, при продажі, громадянину потрібно подати податковому агенту відповідну довідку про наявність у нього у власності земельних ділянок.

Така Довідка дає можливість платнику податку на доходи фізичних осіб не включати доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції до доходу, що оподатковується.

Податковим кодексом України передбачено, що не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на цих земельних ділянках.

Довідка видається безоплатно, строком на 5 років. Її видає сільська, селищна або міська рада за місцем проживання платника податку. Документ видається протягом 5 робочих днів з дня отримання письмової заяви про видачу Довідки.

У разі відсутності довідки, платнику податків необхідно задекларувати також і свої доходи, отримані від продажу сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, наказом Міндоходів України від 17.01.2014 р. № 32 затверджено форму Довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок (форма № 3ДФ) та Порядок її видачі. Наказ набрав чинності 21.02.2014 р.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp